Hatay

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk

17:47 23 Eylül 2015
Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle farklı tarihlerde Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı vatanlarında geçirmek için geçiş yapmak için geldikleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kapıya gelen Suriyelilerin, ülkelerindeki akrabalarını görecek olmanın heyecanını taşıdığı gözlendi.

Kimi aldığı bayramlıkları koyduğu valizi, kimi çuvallara doldurduğu birkaç parça eşyayla Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen Suriyelilerden bazıları, kayıt işlemlerinin ardından kapıdan geçerek ülkelerine gönderildi.

Şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişinin kayıt altına alınarak geçiş yaptığı kapıda, çok sayıda Suriyelinin ise bekleyişini sürdürüyor.

Suriyeli Mahmut Senmen, AA muhabirine Suriye'nin Halep kentinden 2,5 yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve Mersin'de yaşadığını söyledi.

İç savaş nedeniyle yıllardır ülkesine dönemediğini ifade eden Senmen, ''Bu bayram inşallah ülkeme gideceğim. Orada çatışmalar halen devam ediyor, ancak bayramda insanın ülkesinden uzakta olması çok zor. Her bayram dost ve akrabalarımızdan uzakta Türkiye'de buruk bir bayram geçirdik. Bir bayram da olsa can güvenliğimiz tehlikede olsa da gidip onları görmek istiyorum.  Sabahın erken saatlerinden bu yana kapıda bekliyoruz'' diye konuştu.

Sara El Yusuf (85) ise 2 yıldan bu yana Türkiye'de olduğunu kaydetti.

Hama kentindeki kızının yanına gitmek ve onlarla bayramlaşmak istediğini belirten Yusuf, ''İnşallah bu bayram ülkemizde akrabalarımızla bayramlaşacağız. Yüzümüz gülecek'' dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Suriyelilerin geçişi nedeniyle yoğunluk olduğu, bayram süresince alımların devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.