Hatay

Ankara'daki terör saldırısı

16:40 14 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısında yaralanan Bülent Köreği, ailesinin talebi üzerine tedavisine devam edilmek üzere memleketi İskenderun'a getirildi.

 İskenderun Devlet Hastanesi'ne nakledilen Köreği (53), yaşadığı olaya ilişkin gazetecilere  açıklamalarda bulundu. Çanakkale Devlet Hastanesi'nde teknik eleman olarak görev yaptığını anlatan Köreği, oradan 3 otobüs halinde Ankara'daki mitinge gittiklerini söyledi.

Birinci bombanın kendine uzak noktada, ikinci bombanın da 7-8 metre ilerisinde patladığını ifade eden Köreği, ilk etapta ne olduğunu anlayamadıklarını belirtti.

Patlamayla plastik ve kan kokusuyla karışık sağır edici bir sesin yankılandığını dile getiren Köreği, şöyle devam etti:

"Sağa sola koşan, bilinçsiz bir şekilde yardım yapmaya çalışan insanlar vardı. O sırada çevredeki insanlar, 'Arkadaşlar alanı terk edin 3'üncü bomba olabilir' diye bağırdı. Ne olduğunu anlamadım. Ben de insanlara yardım etmeye çalışıyordum. Diz kapağımın parçalandığının 20 dakika sonra farkına varabildim. Olayın sıcaklığıyla onu hissedemedim. Ama bir süre sonra vücudum beni taşıyamadı ve kendimi yere bıraktım. Pantolonumu yırttım kendimce turnike yapmaya çalıştım."

İlk etapta Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldığını, daha sonra ise buradan özel bir hastaneye sevk edildiğini belirten Bülent Köreği, ailesinin isteği üzerine İskenderun Devlet Hastanesi'ne getirildiğini kaydetti.

Doktorların kendisine, "Vücudunda kalıcı hasar yok. Fizik tedaviyle 2-3 ay içerisinde ayağa kalkabilirsin" dediğini anlatan Köreği, vücudundan çıkan bilyeleri anı olarak sakladığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.