Hatay

Şehit evlatlarına tablet ve dizüstü bilgisayar

18:44 16 Ekim 2015
Şehit evlatlarına tablet ve dizüstü bilgisayar

"Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi" çerçevesinde, Hatay'da şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar hediye edildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesince yürütülen ve finansmanını Halk Bankasının üstlendiği, "Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi" kapsamında, Hatay'da 6 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, makam odasında ağırladığı şehit ailelerine yaptığı konuşmada, onların hem devlet hem de toplum tarafından asla yalnız bırakılmadığını söyledi.

Şehit ailelerinin her daim yanında olduklarını ve acılarını hafifletmek adına ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Topaca, şöyle devam etti:

"Şehitlik öyle bir mertebe ki bu herkese nasip olmaz, Cenab-ı Hakk bizim inancımıza göre Kuran-ı Kerim'de onlar için 'ölüler demeyiniz' diye buyurmuş. Peygamberlerden sonra ilk cennete girecek olan ve Cenab-ı Hakk'ın huzurunda ikinci derecede önemli ve değerli kişilerdir. Cenab-ı Hakk'ın bu kadar önem verdiği, kendi yanında çok yüksek mertebeler verdiği şehitlerimiz bizlerin de devletimizin de yanında hep itibarlıdır. Şehit annesi hepimizin annesidir, şehidin çocuğu hepimizin çocuğudur dolayısıyla biz sizleri çok farklı bir noktada tutuyoruz."

Şehit çocuklarının eğitimini önemsediklerini vurgulayan Topaca, devlet olarak her zaman destekçisi olacaklarını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.