Hatay

Kimsesizlerin kimsesi oluyorlar

11:18 17 Ekim 2015
Kimsesizlerin kimsesi oluyorlar

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Hatay'da ihtiyaç sahibi yaşlı, kimsesiz kişiler Antakya Belediyesi'nin verdiği hizmetle sürekli hatırlanıyor.

Kimisi hasta yatağında yemek yapmaktan uzak, kimisi ise gözleri görmeden hayatta kalmaya çalışan yaşlıların, Antakya Belediyesinin ''Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti'' projesiyle yüzleri bir nebze olsun gülüyor.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlamında merkezdeki 41 mahallede projeyi yürüttüklerini söyledi.

Belediyenin temizlik ekiplerinin ayda bir yaşlı ve kimsesizlerin kapısını çalarak, onları hatırladığını ifade eden Kimyeci, şunları söyledi:

''Uygulamaya 10 kişiyle başladık. Şuan 583 kişiye evde bakım ve temizlik hizmeti veriyoruz. Proje kapsamında ekiplerimiz, özellikle kimsesi olmayan, hasta, yaşlıların kapısını çalarak önce evlerini dip bucak temizliyor. Perdesini, varsa kirli çamaşırlarını evde makine varsa yıkıyor, yoksa çamaşırhane olarak hizmet veren bir evimize götürerek yıkayıp, ütülüyor teslim ediyor. Bu sayede, yaşlılarımızın bir evladı gibi çalışıp onların yanında oluyoruz. 583 ihtiyaç sahibine verdiğimiz hizmetle, kimsesizlerin kimsesi oluyoruz.''

Temizliğin yanı sıra ekip içerisinde yer alan berber ve kuaförün de yaşlıların kişisel bakımını yaptığını, saç ve sakallarını kestiğini belirten Kimyeci, bu sayede onlara bir nebze olsun önemli olduklarını hissettirmeye gayret ettiklerini kaydetti.

Amaçlarının sorumluluk alanlarındaki 54 mahalleye bu hizmeti yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Kimyeci, şuan projeden yararlanmak isteyen çok kişinin kendilerine müracaat ettiğini, ekiplerin titizlikle yaşlıları evde ziyaret ederek ihtiyacı olanları tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Büyüklerin hayır duasına ortak olabilmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Kimyeci, yaşlı ve kimsesizlerin yüzünün güldüğünü görmenin kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti. 

Kimyeci, temizlik için gelen ekiplerin, ayrıca yaşlılarla oturup sohbet ettiğini, onların derdini dinlediğini, varsa ihtiyaçlarını not aldıklarını belirtti.

- "Evleri de onaracağız"

Temizliğin yanı sıra önümüzdeki günlerde kötü durumdaki evlerin fiziksel şartlarının da iyileştirileceğini, bu kapsamda projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan Kimyeci, bu sayede yaşlıların kalan ömürlerini daha sağlıklı ve güzel bir ortamda sürdüreceğini söyledi.

Şeker hastalığı nedeniyle 13 yıldan bu yana gözleri görmeyen ve eşi Ömer Diker ile Şirince Mahallesi'ndeki iki göz odada yaşayan Habibe Diker, hiç çocuğunu olmadığını, bu hizmetin çok güzel olduğunu, gözleri görmediği için evinin temizliğini yapamadığını kaydetti.

Ömer Diker de (81) görevlilerin evlerini dip bucak temizlediğini ayrıca verdiği berberlik hizmetiyle de kendilerini özel hissettirdiklerini söyledi.

Tansiyon hastası yatalak Sayfiye Karcı (85) da ekiplere dua ederek, hizmet sayesinde evinin tertemiz yapıldığını belirtti.

Belediyenin sürekli kapısını çaldığını ve her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştığını vurgulayan Karcı, kendisini hatırlayanlara teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.