Hatay

Basketbolda maçın ardından

20:24 18 Ekim 2015
Basketbolda maçın ardından

 Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde sezonun ilk haftasında sahasında BOTAŞ'ı 75-59 yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor başantrenörü Ekin Baş, sezonun ilk maçına galibiyetle başlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti. 

Baş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Hatay'da basketbol adına yapılan çok büyük emekler olduğunu kaydetti.

Hak ettiği basketbolu sahada oynayan ve sonuna kadar mücadele eden bir takım yarattıklarını ifade eden Baş, ''Bugün de bunu gösterdik. Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ve bir önceki maçını 10-15 sayıyla kazanan bir takıma karşı oynadık. Yendiğimiz için mutluyuz'' dedi.

BOTAŞ'ın başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ise Hatay Büyükşehir Belediyespor'u kazandığı galibiyetten ötürü tebrik ederek maçta oyuncuların iyi mücadele ettiğini söyledi.

Yıldızoğlu, rakip takımın maçı nasıl kazanacağını bilen oyunculardan kurulu olduğunu belirterek, haklı bir galibiyet aldıklarını kaydetti.

Takımları için alınacak çok yol olduğunun altını çizen Yıldızoğlu, şöyle devam etti:

''Tabii ki kötü oynadığımız anlar ve maçlar olacaktır. Ama maçların kötü oynanmasının nedeninin farklı olması gerekirken, maalesef burada ilerleme kaydedemiyoruz. Maça odaklanamama ve hissedememe sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bir bakıma genç bir takıma karşı mücadele ediyor olmamızın bir etkeni vardır. Maçın hem kaybedilme şekli hem de kaybedilmesi bizi üzüyor. Türkiye Kupası'nda da aynı şekilde oldu. Kötü oynadığımız bir maç yüzünden arka arkaya kazandığımız ve iyi oynanmış iki maça rağmen Türkiye Kupası elemelerinde başarılı olamadık ve 8'li finallere katılamadık. İnşallah bu üzüntüler sonuna kadar sürmez.''

Yıldızoğlu, sabırlı ve odaklanmış bir şekilde yapılmış antrenmanlarla kaybetme sürecinin kısalacağına inandığını sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.