Hatay

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan dayanışma etkinliği

13:14 26 Ekim 2015
Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan dayanışma etkinliği

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, dayanışma etkinliği çerçevesinde, kanaat önderleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dayanışma etkinliği kapsamında, kentteki bazı kanaat önderleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Savaş, Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri'nde kanaat önderleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle düzenlediği dayanışma etkinliğinde yaptığı konuşmada, bugünlerde ülkenin içeriden ve dışarıdan karıştırılmak istendiğini savundu.

Türkiye'de insanların sağduyulu ve olgun olduğunu ifade eden Savaş, şöyle devam etti:

 ''Türkiye'de son zamanlarda bir ayrışma söz konusu. Bu ayrışmayı durdurmak için Hatay'da var olan birlikteliği, kardeşliği, barışı ve huzuru Türkiye ile paylaşmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki artık analar ağlamasın, insanlarımız birbirleriyle kucaklaşsın, aramızda o kadar birbirimizi bağlayacak bağ varken ufak nüanslarla ayrılık yaşamayalım istiyoruz. Türkiye'nin  birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve huzura ihtiyacı var. Biz bir, iri ve diri olmaya devam edeceğiz.'' 

Savaş, Hatay'da var olan birlikteliği pekiştirmek amacıyla bu akşam Sanatçı Musa Eroğlu ve Aşık Sefai'nin birlikte konser vereceğini de belirtti.

Şair Aşık Sefai de ülke topraklarında can taşıyan herkesin yaşama hakkı olduğunu kaydetti.

Türkülerin milletin gönlünü yıllardır anlattığını aktaran Sefai, ''Kardeşliği, dostluğu, sevdalarımızı hep türkülerimizde bulmuşuz. Dertlenmişiz uzun hava çalmışız. Gönlümüz hoş olmuş halay tutmuşuz, sema dönmüşüz. Bu topraklar böyle kutlu topraklardır. Ama herkes yaşamış ve herkese hürmet edilmiştir. Benim gibi olacaksın mantığı insanları yalnız bırakır. İnsan sevdiğini incitmez, incitmekten korkar. Yoksa incittiğiniz yerden incinirsiniz'' dedi.

Etkinliğe Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Genel Başkanı Ali Yeral, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün de katıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.