Hatay

Suriyeli sığınmacı geride kalan fotoğraflarla avunuyor

13:38 31 Ekim 2015
Suriyeli sığınmacı geride kalan fotoğraflarla avunuyor

Esed rejiminin hava saldırılarında kocasını ve 4 kızını kaybeden Foze El Halaf, sığındığı Hatay'da hayatta kalan tek kızıyla yaşam mücadelesi veriyor

Suriye'de, Esed rejiminin hava saldırılarında eşini ve 4 kızını kaybeden Suriyeli Foze El Halaf (42), ailesinden geride kalan fotoğraflarla avunuyor.

Halaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayattaki tek kızıyla yaklaşık 3 yıl önce Humus'tan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldiklerini, burada kendi imkanlarıyla kiraladıkları bir evde yaşadıklarını anlattı.

Suriye'de tarifi olmayan acılar yaşandığını belirten Halaf, "3 yıl önce eşim ve 5 kızımla evde otururken büyük bir patlama sesi duyduk. Gözümü açtığımda hastaneydim. Eşim ve 4 kızımın öldüğünü orada öğrendim. Dünyam başıma yıkıldı. Bunu yapan insan olamaz. Sonra onları toprağa verip geride kalan tek kızımı kurtarmak için Türkiye'ye geldim" diye konuştu. 

 Halaf, kızıyla hayata tutunmaya çalıştıklarını ifade ederek yaşadıkları acı günleri unutamadığını ve psikolojik olarak çok kötü durumda bulunduğunu söyledi. 

Hayırseverlerin desteğiyle ev ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Halaf, "Artık Suriye'de kimsemiz kalmadı. Ailemizden geriye kalan fotoğraflarla avunuyoruz. Dileğimiz savaşın bitmesi ve başka canların ölmemesi" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.