Hatay

Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

12:14 11 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

Türk Kızılayı, Deniz Feneri Derneği, Yeryüzü Doktorları ve Suriye Türkleri Derneği tarafından Türkmen bölgesine insani yardım malzemeleri gönderildi

 Türk Kızılayı, Deniz Feneri Derneği, Yeryüzü Doktorları ve Suriye Türkleri Derneği tarafından, Bayırbucak Türkmen bölgesine 3 tır süt, kuru gıda, battaniye, okul sırası, kıyafet, ilaç ve çocuk parkı ulaştırıldı. 

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı tarafından 20 ton süt, tıbbi malzeme, 3 ton kuru gıda, 250 battaniye, Deniz Feneri Derneğinin verdiği 200 okul sırası ve kırtasiye malzemesi, Yeryüzü Doktorlarının temin ettiği 4 bin kutu ilaç ile dernekleri aracılığıyla temin edilen çocuk parkı, muhtelif kıyafet ve ayakkabı bulunan 3 tır yardımın Yayladağı ilçesine geldiğini belirtti. 

Yardımların Suriye tarafında bekleyen araçlara yüklenerek, Türkmen bölgesi ve çevresindeki halka dağıtıldığını vurgulayan Kömürcü, "Yardım malzemeleri, kış aylarını derme çatma çadırlarda geçirecek ailelere teslim edildi. İçeride zaten kötü olan durum, Rus saldırılarıyla daha da zorlaştı. Bölgemize hergün yeni göç var" dedi. 

Bölgeye daha fazla yardım gelmesi gerektiğine işaret eden Kömürcü, Türkiye'ye ve tüm hayırseverlere yardımlarından ötürü teşekkür etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.