Hatay

Hatay'daki su fiyatları tartışması

14:39 16 Kasım 2015
Hatay'daki su fiyatları tartışması

Antakya Belediye Başkanı Kimyeci: ''Milletin, suya yapılan fahiş zamların kaldırılması konusuyla ilgili talebini emir kabul ettik ve onu yapıyoruz. Bu süreci sonuna kadar takip edip gereklerini yapacağız''

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğünün Olağan Genel Kurul gündeminde olmasına rağmen, şebeke su fiyatının meskenlerde 1 lira 29 kuruş, iş yerlerinde ise 2 liraya düşürülmesine ilişkin komisyon kararının oylatılmamasıyla ilgili süreci sonuna kadar takip edeceklerini bildirdi.

Kimyeci, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, devam eden projeleri ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

AK Parti Meclis grubu olarak suyun maliyetinin yanlış hesaplandığını tespit ettikleri andan itibaren girişimde bulunduklarını belirten Kimyeci, şunları söyledi:

''2015 yılı içerisinde, HATSU'nun iki kez olağan, üç kez de olağanüstü toplantı yapma hakkı vardı. Biz prosedürleri takip etmek suretiyle girişimlerde bulunduk. Sonuç itibariyle kurumu hiçbir şekilde zarara uğratmama şartıyla aldığımız teknik verilere dayanarak, suyun maliyetini esas alacak bilgilerle hesabı yaptık. Suyun bir metreküpünün evlerde 1,29 kuruş, iş yerlerinde 2 lira, yüzde 3 de kurum kar edecek şekilde hesabını yaptık. Konusunda uzman üyelerimiz vasıtasıyla komisyon raporları hazırlandı."

Kimyeci, çalışma sonucu plan ve bütçe komisyonu ile tarife komisyonundan çıkan raporların 27 Kasım'da oylanmasına karar verildiğini anımsatarak, "İnşallah o zaman karara bağlanacak. Milletin, suya yapılan fahiş zamların kaldırılması konusuyla ilgili talebini emir kabul ettik ve onu yapıyoruz. Bu süreci sonuna kadar takip edip gereklerini yapacağız'' dedi.

Kimyeci, Hatay'ı ilgilendiren konularda kanunların verdiği yetkiye dayanarak, milletin arzusunu esas alan bir bakışla çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç da seçim sürecinin çok iyi ve sorunsuz geçtiğini belirterek, "Herkesin içi rahat olsun. Türkiye'nin tamamında olduğu gibi Hatay'da da herkese hizmet götürmenin gayretindeyiz. İlimize hizmet etmeyi düşünen kim olursa olsun onlara köprü, yol olmaya razıyız'' diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Parti'li üyeleri, 12 Kasım'da, HATSU Olağan Genel Kurul gündeminde olmasına rağmen, şebeke su fiyatının meskenlerde 1 lira 29 kuruş, iş yerlerinde ise 2 liraya düşürülmesine ilişkin komisyon kararını oylatmadığı iddiasıyla Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.