Hatay

Hatay'daki uyuşturucu hap operasyonu

12:42 20 Kasım 2015
Hatay'daki uyuşturucu hap operasyonu

Hatay Valisi Ercan Topaca, kentte 10 milyon 926 bin uyuşturucu hap ele geçirilmesine ilişkin, "Bu zehrin bundan sonra da bir şekilde bizim ülkemizden dışarıdaki insanlara satılmasına mani olacak çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Vali Topaca, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, insanlık için çağın en büyük hastalıklardan birinin uyuşturucu olduğunu ve bu konuda dünyada büyük mücadele verildiğini söyledi.

Uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğine dikkati çeken Topaca, şöyle konuştu:

"Hatay'da bir ihbar neticesinde 18 Kasım'da operasyon yapıldı. İlk etapta 7 milyon 326 bin captagon hap ele geçirildi. Operasyonun devamında 19 Kasım'da bir depoya yapılan baskında ise 3 milyon 600 bin olmak üzere toplamda 10 milyon 926 bin captagon hap ele geçirildi. Bu rakam uyuşturucuyla mücadelede son dönemlerde ele geçirilen en yüksek miktardır."

Şüphelilerin yurt içi ve dışı bağlantılarının da araştırıldığını belirten Topaca, yurt dışında üretilen uyuşturucu haplara hava filtrelerinin arasına zulalanarak başka ülkelere götürülmek üzereyken el koyduklarını anlattı.

Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorumluların bir kısmı yakalandı, tahkikat devam ediyor, önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı bilgiyi paylaşacağız. Biri Suriye uyruklu, 2'si Türk 3 kişi gözaltında. Soruşturma henüz sonuçlanmış değil, ayrıntıya giremiyoruz. Yurt dışı bağlantıları da İçişleri Bakanlığı ve ilgili birimler kanalıyla incelenecek. Bu zehrin bundan sonra da bir şekilde bizim ülkemizden dışarıdaki insanlara satılmasına mani olacak çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz."

- Akaryakıt kaçakçılığı

Topaca, sınır kenti Hatay'da geçmiş yıllarda çok yoğun akaryakıt kaçakçılığı yapıldığını, 5 yılda 23 milyon litrenin üzerinde kaçak akaryakıta el konulduğu bilgisini paylaştı.

Alınan tedbirler neticesinde akaryakıt kaçakçılığının sıfırlandığına işaret eden Topaca, bu yıl 4 milyon paket kaçak sigara ele geçirildiğini söyledi.

Topaca, uyuşturucu hapların piyasa değeriyle ilgili soruya, "Piyasa değeri ülkesine, kente göre değişiyor. Tanesinin 3-5 dolar olduğunu tahmin ediyoruz" diye yanıt verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.