Hatay

Bayırbucak bölgesine yönelik harekata tepkiler

16:21 21 Kasım 2015
Bayırbucak bölgesine yönelik harekata tepkiler

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Suriye'de Esed rejiminin Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarını kabul edilemez bulduklarını belirtti.

Köylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin asli unsuru olan ve asırlardır kendi yurtlarında yaşayan Türkmenleri, Anadolu'nun herhangi bir yerinde yaşayan Türklerden ayırmadıklarını söyledi.

Türkmenlerin acısının kendi acıları olduğunu ifade eden köylü, şöyle devam etti:

''Bayırbucak Türkmenlerine yönelik bu saldırıları kabul edilemez buluyoruz. Bizim için Türkmendağı’nın halkları ile Toros Dağları'nın, Allahuekber Dağları'nın halkları arasında herhangi bir fark yoktur. Onların acısı bizim acımızdır. Cansuyu Derneği olarak Türkmendağı’nın mazlumlarının her zaman olduğu gibi bu acı günlerinde de yanındayız. Bölgeden gelen katliam haberlerini endişe ile takip ediyoruz. Daha büyük katliamların olmaması için herkesi hassasiyete ve somut adım atmaya davet ediyoruz. Bölgeden gelecek bütün kardeşlerimize kucak açmaya hazırız.''

Köylü, dünyadaki tüm mazlumların yanında oldukları gibi Bayırbucak Türkmenlerinin de yanlarında olacaklarını ve ihtiyaç duyulan yardımları kendilerine ulaştıracaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.