Hatay

Cansuyu'ndan Afganistan'a yardım

11:15 23 Kasım 2015
Cansuyu'ndan Afganistan'a yardım

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri 7,5 büyüklüğündeki depremle sarsılan Afganistan'a gıda, giysi, battaniye, yorgan ve yastık yardımında bulundu

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 26 Ekim'de 7,5 büyüklüğündeki depremle sarsılan Afganistan'a gıda, giysi, battaniye, yorgan ve yastık yardımında bulundu.

Derneğin Afganistan Yardımları Koordinatörü Bayram Numan Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada bir süre önce Afganistan'ın Hindukuş dağlarında meydana gelen deprem sonrası derneklerinin oradaki insanlara yardım yapmak için harekete geçtiğini belirtti.

Köksal, Cansuyu ekiplerinin deprem bölgesine giderek Türkiye'deki hayırseverlerin gönderdiği yardımları ulaştırdıklarını kaydetti.

Bölgede deprem nedeniyle büyük bir insani dramın söz konusu olduğunu ifade eden Köksal, "Ekiplerimiz deprem bölgesine giderek orada bulunan mağdur insanlara ulaştı. İlk etapta bin gıda paketi, bin kışlık elbise, bin battaniye, yorgan ve yastık gibi acil ihtiyaç malzemelerinin dağıtımını yaptık. Hayırsever kardeşlerimizin bize emanet ettiği bütün emanetleri eksiksiz bir şekilde asıl sahiplerine ulaştırdık. Allah bütün kardeşlerimizden razı olsun" diye konuştu.

Köksal, bölgeye yardımların süreceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.