Hatay

Ülkü Ocakları'ndan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

20:23 02 Aralık 2015
Ülkü Ocakları'ndan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

 Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Soydaşlarımızın Rusya'nın havadan bombardımanına maruz kaldığını bilmekteyiz. Karadan da Esed'in güçleri, İran'ın Şii milisleri, Hizbullah güçleri soydaşlarımıza yönelik birçok katliamı gerçekleştirmekteler. Biz bu meselelere asla sessiz kalamayız" dedi. 

Ülkü Ocakları tarafından yürütülen yardım faaliyetlerini yerinde incelemek üzere Hatay'ın Yayladağı ilçesine gelen Kılavuz, buradaki bir binada Bayırbucak Türkmenlerinin temsilcilerle görüştü. Daha sonra yardım tırlarının boşaltıldığı depoya geçen Olcay Kılavuz, burada görevlilerden bilgi aldı. 

Kılavuz, yaptığı basın açıklamasında, Suriye'de iç savaşın başladığı günden bu yana yoğun bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti. 

Özellikle son günlerde Türkmendağı'na saldırılar yapıldığını belirten Olcay Kılavuz, şöyle devam etti:

"Soydaşlarımızın Rusya'nın havadan bombardımanına maruz kaldığını bilmekteyiz. Karadan da Esed'in güçleri, İran'ın Şii milisleri, Hizbullah güçleri soydaşlarımıza yönelik birçok katliamı gerçekleştirmekteler. Biz bu meselelere asla sessiz kalamayız. Şu ana kadar Türkiye, Suriye ve Irak'taki 1 milyon soydaşımıza ayni ve nakdi yardım ulaştırdık. Son iki haftadır Türkmendağı'ndaki soydaşlarımız alçakça, namussuzca katledilmektedirler. Bu meseleyle ilgili yurt genelinde basın açıklamaları ve imza kampanyaları gerçekleştirdik, protestolarımızı yaptık. Soydaşlarımız ateş altında yanıyorlar. Onların maalesef yalnız kaldığını görmekteyiz. Ülkü Ocakları olarak canımızdan vazgeçeriz, Türkmen soydaşlarımızdan vazgeçmeyiz, Türkmendağı'ndan vazgeçmeyiz."

Bu gelişmelerle ilgili olarak yurt genelinde bir yardım kampanyası başlattıklarını anımsatan Kılavuz, 10 günlük kampanya süresinde il ve ilçelerdeki Ülkü Ocakları tarafından 35 tır dolusu yardımı topladıklarını açıkladı. 

Gelen yardımların bir kısmının ilçedeki depolara boşaltıldığını belirten Olcay Kılavuz, "35 araçlık yardımı bugün itibarıyla Yayladağı'na ulaştırdık. Bunlardan ilk olarak 5 tır dolusu yardım Bayırbucak bölgesindeki soydaşlarımıza dağıtılacak. Ayrıca, Türkmen temsilcilerle de az önce bir görüşme yaptık. Hatay'da, Yayladağı'nda sınır bölgesinde yaşayan Türkmenlere de bu yardımlar ulaştırılacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.