Hatay

Suriyeli öğrencilerin "başarıları" alınlarında yazıyor

12:18 06 Aralık 2015
Suriyeli öğrencilerin "başarıları" alınlarında yazıyor

CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki okullarda eğitimine devam eden Suriyeli öğrencilere "geleneksel ödül yöntemi" uygulanıyor.

Kendileri için Reyhanlı'da açılan okullarda eğitim gören Suriyeli öğrencilerin derslerdeki başarıları alınlarına yazılan puandan anlaşılıyor. 

Öğrencilere sınavlarda aldıkları puanların alınlarına yazılmasının yanı sıra kimi zaman da renkli çıkartmalar veriliyor.

Suriye'de okullarda geleneksel olarak kullanılan yöntem, çocukların derslerdeki başarılarını arttırmak için uygulanıyor. 

Reyhanlı'da 1 ay önce açılan ve 150 öğrencisi bulunan Furkan Okulu'nda eğitim gören Suriyeli çocukların kimisinin alnındaki puanlar dikkati çekiyor. 

Furkan Okulu'nda gönüllü olarak görev yapan öğretmen Zehra Bahbu (29), AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin dersleri daha çok sevmesi için bu yolu izlediklerini söyledi.

Bahbu, Suriyeli öğrencilerin aldıkları puanları alınlarına yazmanın ülkelerinde geleneksel bir yöntem olduğunu belirtti.

Bu yöntemle çocukların derslerde gösterdiği başarının anında uygulamaya döküldüğünü dile getiren Bahbu, "Puanlama sistemi gayet olumlu oluyor. Gün geçtikçe çocuklarımız arkadaşları arasında tatlı bir rekabete giriyor. Tüm öğrencilerimize zaman zaman motive edici puanlar da veriyoruz" diye konuştu.

Bahbu, puanlama uygulamasının tüm dersler için uygulandığını sözlerine ekledi.

Okulda eğitim gören 1. sınıf öğrencisi Dua Bibes (10) ise başarılı olduğu için öğretmeni tarafından alnına yüz puan yazıldığını aktardı.

Sınıfta 20 kişi olduklarını anlatan Bibes, "İngilizce dersinden yazılı sınavda 100 puan aldım. Öğretmenim de arkadaşlarımın önünde alnıma kalemle puanımı yazdı. Bu yöntem, Suriye'de de vardı'' dedi.

Bibes, alnına her zaman yüksek puan yazılması için derslerine çok çalışacağını belirtti.

Türkçe dersinde aldığı başarı dolayısıyla alnına yüz puan yazılan Nedil Sadettin (8) de bunun kendisini daha çok teşvik ettiğini kaydetti.

Arkadaşlarıyla alınlarına puan yazılması için birbirleriyle yarıştıklarını belirten Sadettin, bu sayede başarılarının daha da arttığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.