Hatay

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

16:44 07 Aralık 2015
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü saldırılar nedeniyle zor durumda bulunan Bayrıbucak Türkmenlerine yardımlar sürüyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Bölge Temsilciliği aracılığıyla temin edilen 14 insani yardım tırı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

Dernek temsilcisi Osman Gönülseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olduklarını söyledi.

Yardımların temin edilmesinde katkı sağlayanlara teşekkür eden Gönülseven, ''İçerisinde 100 ton patates, 5 tır dolusu kıyafet, 55 ton un, 20 ton gıda, 1 tır soba ve çocukların ayakları üşümemesi için bin 500 bot bulunan 14 tırlık yardım konvoyumuz Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimize ulaştırılacak" diye konuştu.

Yardımlar, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine gönderildi. 

Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) de Türkiye'ye sığınan 200 aileye soba, battaniye, kıyafet yardımında bulundu. HAYAD Derneği Başkanı Rahmi Vardı, Türkmenlere yardımlarının aralıksız süreceğini kaydetti.

- Kadirli'den destek

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Kaymakamlık, belediye ve sivil toplum örgütlerinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına muhtarlar da destek oldu.

Muhtarlar, kampanyada belirlenen ihtiyaç listesi kapsamında toplanan yardım malzemelerini yetkililere teslim etti.

Kadirli Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Büyükakçalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardım çalışmasına katkıda bulundukları için mutlu olduklarını söyledi.

Kampanya süresince desteklerinin devam edeceğini ifade eden Büyükakçalı, "Türkmen vatandaşlarımıza yardım elini uzatan, gıda ve erzak yardımında bulunan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlar olarak hayırlı bir işe vesile olmanın gururunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah yardımlarımız Türkmen kardeşlerimize güç verir" diye konuştu.

Yardımların teslim edildiği çadırda görevli Kadirli-Andırın Gelişim Platformu Başkanı Kadir İslamoğlu da hayır çalışmasına verilen desteğin çok önemli olduğunu belirtti. Cuma günü sona ereceği belirtilen kampanyaya AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ile bazı daire müdürleri de destek verdi.

- Çankırı'dan bir tır ve 1 kamyon yandım 

Çankırı Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar ise Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Kızılay yetkililerine teslim edildi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerinin Rusya uçaklarının bombaları altında soykırıma maruz kaldığını ifade etti. 

Türkiye'nin birçok yerinden Türkmenler için yardım gönderildiğini ifade eden Dinç, "Yaşanan drama dünya sessiz kalırken insani temel ihtiyaç malzemelerini karşılamak üzere Türkiye'nin her yerinden Bayırbucak Türkmenlerine yardım yağıyor. Çankırı Belediyesinin düzenlediği 10 günlük yardım kampanyasına Çankırılılar duyarsız kalmadı ve Bayırbucak Türkmenleri için 1 tır ve 1 kamyon dolusu malzeme toplandı" dedi.

Dinç, yardımların geçtiğimiz cuma günü gönderildiğini, başlatılan yardım kampanyasının devam ettiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.