Hatay

Hatay kentsel dönüşümle değişecek

13:24 17 Aralık 2015
Hatay kentsel dönüşümle değişecek

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde gelecek yıl martta başlaması planlanan proje kapsamında, afet riski taşıyan 350 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm yapılacak.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi'ni ziyaretinde, ilçede 4 farklı aşamada kentsel dönüşümü hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Kent merkezindeki Emek ve Aksaray mahallerinde afet riski taşıyan 350 bin metrekarelik alanda uygulanacak kentsel dönüşümle, ilçenin daha modern yaşam alanlarına kavuşturulacağını anlatan Kimyeci, proje kapsamında bin 390 bina ve 3 bin 312 bağımsız birimin tespit edildiğini bildirdi.

Kentsel dönüşüm alanındaki bin 881 hak sahibine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını dile getiren Kimyeci, şunları kaydetti:

"Hesabımıza göre 30 Mart 2016'da kentsel dönüşümle ilgili ilk kazmayı mahallelerimizde vuracağız. Kentsel dönüşüm kapsamında geniş yolları, yeşil alanları, bütün teknikleri içinde barındıran örnek bir şehircilik çalışmasını hayata geçireceğiz. Projenin merkezinde büyük bir ibadethane, karakol binası, okul, sosyal tesis alanları, sağlık birimleri ve ticaret ünitesi mekanları oluşturacağız. Tarihi ve kültürel değerlere sahip Antakya'da deprem ve afet riski taşıyan alanların dönüşümünü hızlı bir şekilde inşallah bitirmiş olacağız."

Doğalgazı, güneş enerji sistemleri, her türlü altyapısıyla kullanışlı ve konfor seviyesi yüksek konutlar inşa edileceğini belirten Kimyeci, "Vatandaşlarımızı buraya taşımak suretiyle, gerek can gerekse mal emniyetini sağlayarak, yaşanılabilir yeni alanları Antakya'ya kazandırmış olmanın gururunu yaşayacağız" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.