Hatay

"Türkmendağı'nda durum kritik"

11:09 23 Aralık 2015
"Türkmendağı'nda durum kritik"

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye Türkmen Meclisi Hatay Şube Sorumlusu Usame Solak, Suriye rejiminin karadan Rusya'nın ise hava ve denizden köylerini vurmaya devam ettiğini belirterek, durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini bildirdi.

Solak, Türkmendağı'ndaki son gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, ülkesindeki savaşın başından bu yana en yoğun saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Bölgede cami, okul, ev, köprü, araba gibi her şeyin hedef olduğunu belirten Solak, "Rejim karadan, Rusya hava ve denizden köylerimizi gece gündüz vurmaya devam ediyor. Durum her gün daha kötüye gidiyor. Türkmen birlikler ise var güçleriyle köylerini korumaya çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

Türkmen köylerinin her mevzisinde çatışmaların yaşandığını ve büyük kayıplarının olduğunu anlatan Türkmen temsilci Solak, Türkiye dışındaki toplumların bu saldırıları sadece izlediğini savundu.

Solak, Rusların rejime destek verdiği tarihten bu yana güneyde, batıda ve kuzeyde önemli cepheler kaybettiklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Rus jetleri, Türkmendağı semalarından ayrılmıyor. Son günlerde bazı noktaları kaybettik. Bir haftada 10 bine yakın insan sınıra kaçtı. Türkmendağı tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Komşumuz Cebel Ekrad'da da durum aynı. İnsanlar perişan, halk çocuklarını korumak için sınır bölgelerine gelmeye devam ediyor. Türkmendağı'nda durum oldukça kritik."

Yoğun saldırıların altında farklı planlar yattığına dikkati çeken Solak, Rusya ve Esed'in, 1 Ocak 2016'da yapılması planlanan ateşkes öncesi Lazkiye kırsalına hakim olmak için saldırılarını artırdığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.