Hatay

MKÜ'de "Medikal Ambulans Rallisi"

14:06 23 Aralık 2015
MKÜ'de "Medikal Ambulans Rallisi"

Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri, senaryo gereği kalbi duran hastayı hayata döndürme, kaza yapan araçtan yaralı çıkarma gibi farklı etaplarda birbirleriyle mücadele etti

Mustafa Kemal Üniversitesinde (MKÜ) düzenlenen "Medikal Ambulans Rallisi"nde öğrenciler, senaryo gereği yaralı ve hastalara en kısa sürede doğru müdahaleyi yapabilmek için yarıştı.

MKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önünde düzenlenen rallide, öğrenciler, senaryo gereği kaza yapan araçtan yaralı çıkarıp müdahalede bulunma, kalbi duran hastayı hayata döndürme gibi farklı etaplarda mücadele etti.

Hasta ve yaralılara en kısa sürede, en doğru müdahaleyi yapabilmek için yarışan öğrenciler, hakemlerden tam not alabilmek için ter döktü.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kundakçı, AA muhabirine, rallinin Hatay Sağlık Müdürlüğü ve MKÜ iş birliğiyle düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğe MKÜ Sağlık Hizmetleri Yüksekokulundan 36 öğrencinin katıldığını anlatan Kundakçı, üçer kişiden oluşan 12 ekibin birbiriyle kıyasıya mücadele ettiğini dile getirdi.

Kundakçı, amaçlarının, mezuniyetlerinin ardından ambulanslarda görev alacak paramedik bölümü öğrencilerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Rallinin 4 etaptan oluştuğunu belirten Kundakçı, başarılı öğrencilere kupa, madalya gibi çeşitli hediyeler verildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.