Hatay

Suriye'de yaralıların değiş tokuş edilmesi

16:46 28 Aralık 2015
Suriye'de yaralıların değiş tokuş edilmesi

 İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Esed güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değiş tokuş edilmesine ilişkin, "Yaralılar ve refakatçileri şu anda Bab-el Hava Sınır Kapısı'nda. Sağlık ve güvenlik kontrolleri yapılıyor, bunun ardından Türk Hava Yollarının tahsis ettiği uçaklarla Lübnan'a, Lübnan'dakiler de Türkiye'ye getirilecek" dedi.

Karacaoğlu, Cilvegözü Sınır Kapısı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH İnsani Diplomasi Heyeti öncülüğünde Suriye'de Esed güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değişiminin devam ettiğini söyledi.

Değişimin eş zamanlı olduğuna dikkati çeken Karacaoğlu, şunları kaydetti:

"Etrafı muhaliflerce çevrili Fua'daki 338 yaralı ve refakatçiyle etrafı rejim kuvvetlerince çevrili Zebadani'den 126 yaralı ve refakatçiyi eş zamanlı Türkiye'ye ve Lübnan'a ulaştıracağız. Fua'daki yaralılar ve refakatçileri Esed yanlısı, bunlar Lübnan tarafına geçecek, Zebadani'de bulunanlar ise Türkiye üzerinden Suriye'ye geçecek. Bu çalışmayı Türkiye ve Lübnan devletleri ve Birleşmiş Milletlerin alt kurumlarıyla gerçekleştiriyoruz.

Yaralılar ve refakatçileri, şu anda Bab-el Hava Sınır Kapısı'nda. Sağlık ve güvenlik kontrolleri yapılıyor, bunun ardından Türk Hava Yollarının tahsis ettiği uçaklarla Lübnan'a, Lübnan'dakiler de Türkiye'ye getirilecek."

Karacaoğlu, Fua'dan gelecek 338 yaralının arasında kadınlar ve çocukların da bulunduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.