Hatay

"Rusya ve Esed rejimi, Lazkiye'nin tamamına hakim olmak istiyor"

14:39 08 Ocak 2016
"Rusya ve Esed rejimi, Lazkiye'nin tamamına hakim olmak istiyor"

 Bayırbucak Haber Ajansı Koordinatörü Saadetin Molla, Rusya ve Esed rejiminin, Lazkiye'nin tamamına hakim olmak istediğini belirterek, "Bu ay içerisinde yapılması planlan çözüm görüşmeleri öncesi bunu gerçekleştirmek için her türlü yolu deniyorlar" dedi.

Molla, AA muhabirine, Bayırbucak Türkmenlerinin, Suriye halk direnişinin bedelini ödemeye devam ettiğini, Esed rejiminin, Rusya ve İran'ın desteğiyle hava, kara ve denizden Türkmenlere saldırılarını sürdürdüğünü söyledi. 

 Rusların, diğer muhalif bölgeleri bir uçakla vururken, Türkmendağı'na aynı anda 5 uçakla saldırdığını öne süren Molla, şunları kaydetti:

"Diğer bölgelere düşen bombaların 10 katı, Suriye'nin milyonda biri kadar bir alana düşüyor. Bunun sebebi ise Türkiye'nin Suriye halkına kucak açması ve her türlü insani yardımda bulunmasıdır. Bunun bedelini Türkmenlere ödetmek istiyorlar. Muhalif güçleri bastıramayan Esed, intikamını Türkmenlerden alıyor. Rus uçağının da düşürülmesiyle Türkmenler iki bedel ödemeye başladı. Rusya, Bayırbucak'ın en önemli tepelerinden Burc el Kasab ve çevre köylere, daha önce hiç görmediğimiz bir uçakla saldırdı."

Muhaliflerin, saldırılara karşı köylerini koruduğunun altını çizen Türkmen gazeteci, "Rusya ve Esed rejimi, Türkmendağı ve Cebel Ekrad'ı alarak Lazkiye'nin tamamına hakim olmak istiyor. Bu ay içerisinde yapılması planlan çözüm görüşmeleri öncesi bunu gerçekleştirmek için her türlü yolu deniyorlar" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.