Hatay

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

11:03 16 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Mustafa Kemal Üniversitesi'nden (MKÜ) yapılan açıklamayla, İstanbul Sultanahmet’te meydana gelen menfur terör eylemi ile açıklamaları ve bildirileriyle bu tür eylemleri yapanlara cesaret verenler kınandı.

MKÜ'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, MKÜ bünyesindeki hiçbir akademisyenin sözde "Barış için Akademisyenler Bildirisi"ne imza atanlar içinde yer almadığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin uluslararası hukukun "terörist" kabul ettiği bir örgüte karşı büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirdiği operasyonların, ülkenin birlik ve düzeninin tesisi, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması bakımından hayati öneme sahip olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör olayları ve terör örgütüne yapılan hiçbir destek, millet olarak birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ve kardeşliğimizi bozamayacaktır. Terör nedeniyle yaşanan sorunların giderilmesi ve halkımızın yaralarının sarılması için sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz. Mustafa Kemal Üniversitesi olarak, hem geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultanahmet’te meydana gelen menfur terör eylemini, hem de açıklamaları ve bildirileriyle bu tür eylemleri yapanlara cesaret verenleri şiddetle kınıyoruz."

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adıyla 1128 akademisyenin imzaladığı bildiride, güvenlik güçlerinin terörle mücadele çalışmaları ve sokağa çıkma yasakları bahane edilerek "kasıtlı ve planlı kıyım yapıldığı" öne sürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.