Hatay

AA muhabiri Türkoğlu'na ödül

13:46 17 Ocak 2016
AA muhabiri Türkoğlu'na ödül

Anadolu Ajansı Hatay muhabiri Erdal Türkoğlu, Rus jetinin düşürülme anında kaydettiği görüntüler nedeniyle Çalışanları Destekleme ve Yardımlaşma Derneği (ÇADER) tarafından verilen "Yılın En Başarılı Muhabiri" ödülünü aldı.

İstanbul'da bir otelde düzenlenen ödül töreninde konuşan ÇADER Başkan Vekili Müslüm İnan, etkinliği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediklerini söyledi.

Medyanın bağımsız olması gerektiğini belirten İnan, "Medyada çalışan gazeteciler ne derece özgür olursa ülkenin demokrasisi de o derece güçlü olur. Fakat, basının özgürlüğü hiçbir zaman sorumsuzluk olarak algılanmamalı. Aslolan, halkın haberleri doğru ve tarafsız şekilde almasıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkoğlu, plaketini Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneği (ÖNSİAD) Başkanı Rasim Erdoğmuş'tan aldı.

Yerel ve ulusal medya çalışanlarına teşekkür plaketleri verilen törene Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aytekin Yaşar, sivil toplum, siyasi parti ve medya temsilcileri katıldı.

Türkoğlu, 24 Kasım 2015 günü Türk hava sahasını ihlal eden Rus jetinin düşürülme anını görüntülemişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.