Hatay

HATİM-DER Başkanı Yolcu:

15:06 15 Şubat 2016
HATİM-DER Başkanı Yolcu:

Hatay İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (HATİM-DER) Başkanı Mehmet Yolcu, çocukların din, ahlak ve değerler dünyasından kopmaması adına temel dini bilgiler, Hz. Muhammed'in hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçmeleri yönünde teşvik edilmeleri gerektiğini belirtti.

Yolcu, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimin her alanında yaptıkları çalışmalarla gençleri geleceğe taşımaya gayret ettiklerini söyledi. Bu eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4. sınıf, ortaokul, lise öğrencileri ve velileri için en önemli konunun seçmeli dersler olduğunu ifade etti.

''Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına temel dini bilgiler, Hz. Muhammed'in hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz" ifadesini kullanan Yolcu, ahlaklı bir toplumun yolunun ahlaklı bireylerden geçtiğini, ahlak eğitiminin de Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkün olduğunu kaydetti.

Yolcu, "Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatını öğrenerek, onu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır'' ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.