Hatay

''Suriye Türkmenleri adeta küçük kıyameti yaşıyor''

11:19 25 Şubat 2016
''Suriye Türkmenleri adeta küçük kıyameti yaşıyor''

ERDAL TÜRKOĞLU - Bayırbucak Haber Ajansı Genel Koordinatörü Saadettin Molla, "Taş üstünde taş bırakmayan Rusya destekli rejim, Türkmendağı'nı adeta haritadan sildi. Kısacası, bin yıllık Türk ocağında ateş sönmek üzere. Suriye Türkmenleri, son yıllarda adeta küçük kıyameti yaşıyor" dedi.

Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Türkmenlerinin Esed rejimi ve yandaşlarına karşı önemli mücadeleler verdiğini söyledi.

Suriye'de verilen mücadelede nüfus oranına göre en fazla şehidi Türkmenlerin verdiğini ifade eden Molla, şöyle konuştu:

"Rusya ve hain ittifak güçleri, son 5 ayda Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarını kat kat arttırdı. Bu sürede, Türkmen köylerine düşen bomba kadar, 2. Dünya Savaşı'nda bomba atılmadı. Bu saldırılarda taş üstünde taş bırakmayan Rusya destekli rejim, Türkmendağı'nı adeta haritadan sildi. Kısacası, bin yıllık Türk ocağında ateş sönmek üzere. Suriye Türkmenleri, son yıllarda adeta küçük kıyameti yaşıyor."

Rejimin, Türkmendağı'na komşu olan Cebel Ekrad'daki önemli tüm noktaları ele geçirdiğini aktaran Molla, son günlerde saldırıların tamamen Türkmen köylerine yöneldiğine işaret etti.

-''Mücadele, tek asker kalana kadar sürecek''

Muhaliflerin kısıtlı asker ve silah gücüne rağmen destansı bir mücadele verdiğini anlatan Molla, şöyle devam etti:

"Şu an çatışmalar, bölgenin en güneyindeki Ağcabayır köyü ve çevresinde yoğunlaştı. Köylerimize sızmaya çalışan onlarca rejim askeri öldürüldü. Ağır darbe alan rejim, Rusya ve hain ittifak, intikam alırcasına köylerimizi denizden, karadan ve havadan vuruyor. Bu saldırılarda şehitlerimiz ve yaralılarımız oldu. Bu adaletsiz, orantısız savaşa rağmen, Türkmenler, atalarından kalan bu topraklar için savaşıyor. Yüzlerce ana evlatsız, yüzlerce kadın kocasız, yine binlerce çocuk yetim kalsa da mücadele, tek asker kalana kadar sürecek. Bayırbucak'ta bir diriliş mücadelesi veriliyor."

- ''Türkmenler, yok sayılamaz''

Suriye'nin birçok kentinde yaşayan Türkmenlerin her gün katledilerek yok edilmeye çalışıldığını belirten Türkmen gazeteci, Hama ve Humus kırsalında bir aydır 100'ün üzerinde Türkmen'in öldürüldüğüne ve birçok köyde de Türkmenlerin göçe zorlandığına dikkati çekti.

Halep'in kuzeyinde yine Türkmenlerin PYD, DAEŞ, Esed rejimi ve Rusya ile savaştığını hatırlatan Molla, şunları kaydetti:

''Bölgeyi yeniden dizayn etmeye çalışan küresel güçlere karşı Türkmenler, destansı mücadele veriyor. Türkmen'i yok sayarak Suriye'de yeni bir tanzim mümkün olmayacaktır. Türkmenler, bu devrimde asla yok sayılamaz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.