Hatay

Hatay'da şehit mezarlarının tahrip edilmesi

12:49 25 Şubat 2016
Hatay'da şehit mezarlarının tahrip edilmesi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde tahrip edilen şehit mezarlarının onarımı, belediye tarafından yapıldı.

Yeşilköy Mahallesi Merkez Mezarlığı'nda tahrip edilen, milli mücadele yıllarında şehit olan Karahasan ve Mustafa Paşa'nın yanı sıra şehit polis memuru Akif Şakir ile uzman çavuş Ayhan Kasap'ın mezarları, Dörtyol Belediyesince onarıldı.

Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, AA muhabirine, olayın ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gerekli çalışmalara başladığını söyledi.

Tahribatı ortadan kaldırdıklarını belirten Toksoy, "Yazılarını yeniden yazdık, mermer başlıklarını yerlerine monte ettik. Bayrak direklerine yeniden bayrakları astık. Umarım böyle bir olay tekrarlanmaz" diye konuştu.

İhbar üzerine 21 Şubat'ta Yeşilköy Mahallesi Merkez Mezarlığı'na giden güvenlik güçleri, bazı şehit mezarlarının tanıtıcı mermerlerinin kırıldığını, bayrak direklerinin yerinden söküldüğünü ve bir bayrağın yakıldığını tespit etmişti. Hatay Valiliği, konuyla ilgili gözaltına alınan ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen kişinin, adli makamlarca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını açıklamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.