Hatay

İMKANDER'in Suriyelilere yardımları sürüyor

16:01 29 Şubat 2016
İMKANDER'in Suriyelilere yardımları sürüyor

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Genel Başkanı Murat Özer, Suriye rejim güçleri tarafından kuşatma altına alınmaya çalışılan Halep'e son bir ay içerisinde 129 tır yardım malzemesi ulaştırdıklarını bildirdi.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, belediye ve siyasi partilerin desteğiyle toplanan yardımlarının bölgeye ulaştırıldığını ayrıca her gün Halep ve İdlib'te bulunan Suriyelilere 350 bin ekmek dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Halep ve İdlib'e yönelik yardımlarının hız kesmeden süreceğini ifade eden Özer, "Esed rejimi Halep'i Madaya gibi tecrit etmeye çalışıyor. Bizler rejim bu kuşatmayı derinleştirmeden bölgeye son bir ayda 2 bin 200 ton un ve 500 ton kuru gıda gönderdik. Bir yandan halka ekmek ve erzak dağıtımı yaparken bir yandan da gıda depolarını takviye etmeye çalışıyoruz. Kilis sınırımızın hemen karşısına Kızılay'ın da desteğiyle bir çadırkent kurduk. Şimdi buradaki sığınmacı kardeşlerimize de yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Derneğin yardım görevlileri Halep, İdlib kırsalı ve civarındaki köylerde halka düzenli olarak erzak dağıtıyorlar. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi aileleri kayıt altına alarak erzak ve ekmek fişi dağıtan yardım ekipleri, fabrikaların çalışmadığı ve gündelik hayatın durduğu bölgede halka bu fişler karşılığında her gün düzenli olarak gıda yardımında bulunuyorlar" diye konuştu.

Özer, Suriye'de pek çok kasaba ve köyün Esed rejimi ve Hizbullah milisleri tarafından kuşatma altında tutulduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.