Hatay

Bombaların yıktığı okulun bodrumunda eğitime devam

10:17 03 Mart 2016
Bombaların yıktığı okulun bodrumunda eğitime devam

Ülkelerindeki iç savaşta eğitim gördükleri okulları bombalanan Suriyeli çocuklar, eğitimlerini yer altında sürdürmeye çalışıyor.

Suriye'de iç savaşın halen devam ettiği bölgeler arasında yer alan Eriha beldesindeki Muslım Care okulu öğrencileri, bombalı saldırıların gölgesinde ders görüyor.

Okul müdürü Muhammed Hatip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de bulunan okulların rejimin hedefi olduğunu söyledi.

Yakın zamanda, Eriha bölgesindeki okullarına savaş uçaklarının attığı bombanın düştüğünü anlatan Hatip, "Bombaların hedefi olan okulumuz büyük zarar gördü. Çok şükür bu saldırıda can kaybımız olmadı. Biz de çocukların can güvenliği için okulumuzun bodrum katını eğitim yuvasına dönüştürdük" dedi.

Rejim güçlerine ait savaş uçaklarının zaman zaman okul çevresinde dolaşmasının çocuklara korku yaşattığını ifade eden Hatip, şunları söyledi:

"Biz çocukları eğitimlerinden mahrum bırakmamak için bombalanan okulumuzun bodrum katını 8 derslikli okula dönüştürdük. Okulumuzda, 10 öğretmenimiz ders veriyor. 240 çocuğumuz ders ve teneffüslerini yer altındaki okullarında yapıyor. Bir yıldır bu şekilde çocukların eğitimlerini almasını sağlıyoruz. Çocuklar ders sonrası evlerine savaş uçaklarının hedefi olamamak için hızlı bir şekilde gruplar halinde gönderiliyor" diye konuştu.

Bombanın isabet ettiği okullarının harabeye döndüğünü aktaran Hatip, çocukların her şartta yanlarında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.