Hatay

14 Mart Tıp Bayramı

16:06 13 Mart 2016
14 Mart Tıp Bayramı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Savaş, mesajında sağlıklı bir hayatın, insanların vazgeçemeyecekleri temel bir hak olduğunu belirtti.

Etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğunu ifade eden Savaş, 'önce insan' anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Savaş, mesajına şöyle devam etti:

"Hekimliği bu denli kutsal kılan ise, şüphesiz yaşatmak, tedavi etmek, iyileştirmek esaslı, 'insana hizmet' merkezli oluşudur. Gece gündüz her yerde, her koşulda büyük özveriyle, heyecanla görev yapan, kendisini insana hizmet ilkesine adamış doktorların ve sağlık personelinin bütün çabası, hastalanan bütün insanları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda sağlıklı olan insanların da sağlığını korumaktır. İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerinden biri olduğu inancıyla, daha sağlıklı bir toplum için emek veren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı gönülden tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum"

İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz ise yayımladığı mesajında insanların daha sağlıklı, mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp biliminin, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olduğunu belirtti.

Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmaların ülkelerin gelişmişliği ve kalkınmışlığı bakımından en önemli göstergelerden birisi olduğunu ifade eden Yılmaz, mesajını söyle sürdürdü:

"Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsenmiştir. Gerek ülkemizde gerekse ilimizde sağlık alanında önemli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Bütün sağlık çalışanlarımız, hastalarımıza gerekli ilgi ve bakımın yanında onları biran evvel eski sağlıklarına kavuşturmak için her türlü gayreti göstererek, özverili bir şekilde bu zor görevi ifa etmektedirler. Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.