Hatay

Cansuyundan Kamboçya'ya su kuyusu

15:02 14 Mart 2016
Cansuyundan Kamboçya'ya su kuyusu

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Kamboçya'da 22 su kuyusu açtığı bildirildi.

Derneğin Kamboçya Yardımları Koordinatörü Bayram Numan Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, Kamboçya’nın dünyanın en fakir ülkelerinden biri olduğunu belirtti.

Ülkenin Krong Kampot bölgesinde yaşayan Müslümanların başvuruları üzerine en acil ihtiyacın olduğu 22 farklı yerde su kuyuları açtıklarını ifade eden Köksal, "Allah buradaki kardeşlerimize yardım etsin. Biz Türkiye’de çok güzel şartlarda yaşıyoruz. Buralardaki insanları da unutmamamız gerekiyor. Dünyanın farklı bir yerinde Müslüman kardeşlerimizin ayağına sadece diken batmıyor, bakın susuzluktan ölüyorlar. Biz buralara sahip çıkmak zorundayız. Hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Köksal, Müslümanların yoğun yaşadığı Krong Kampot bölgesinde açılan su kuyularının binlerce insanı sevindirdiğini, Türkiye ile Uzak Asya arasında yeni bir gönül köprüsü kurduğunu vurguladı.

Köksal, ilerleyen günlerde de dünyanın farklı ülkelerinde Müslümanların ihtiyaç duyduğu yerlerde su kuyuları açmaya devam edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.