Hatay

Defne Belediyesi'nin çalışmaları

12:14 31 Mart 2016
Defne Belediyesi'nin çalışmaları

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, düzenlediği basın toplantısıyla belediyenin 2 yıllık çalışmalarını anlattı.

Yaman, Defne ilçesindeki bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda, Hatay'ın 2 yıl önce büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Defne ilçesinin ve belediyenin kurulduğunu hatırlattı.

İlçenin sorunlarını çözümlemek için kısa sürede kuruluşlarını tamamladıklarını ifade eden Yaman, şöyle devam etti:

"Belediyemizin kurumsallaşması adına tüm adımları en kısa sürede attık. İlçenin acil sorunlarını belirleyerek çözümleri için planlamalar yaptık ve ilçenin kimliğini oluşturduk. Halkla birlikte iç içe olmaya önem verdik. Bunun için mahalle gezileri ve kent konseyi gibi toplantılar yaptık. Güzel ilçemizin tanıtımına önem verdik. Beldemizin temizliği için işimize dört kolla sarıldık. Özel ekipler oluşturarak okul, cadde, park ve bahçelerde çalışmalar yaptık. Yaklaşık 50 bin metrekare parke onarım ve 140 bin metrekare parke döşemesi gerçekleştirdik. Yollarımızı asfaltlayarak, 20 kilometre uzunluğunda yeni yollar açtık."

Yaman, gençler için spor sahaları, gençlik merkezleri kurduklarını, ayrıca çeşitli projeler hazırlayarak kadınlara yönelik kurslar açtıkları da kaydetti.

Toplantıya meclis üyeleri, daire müdürlerinin yanı sıra, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber de katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.