Hatay

Avukatlar Günü

10:38 05 Nisan 2016
Avukatlar Günü

Hatay 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ve baro üyeleri tarafından Antakya Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Baro Başkanı Dönmez, törende yaptığı konuşmada ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle günlerini kutlamamayı uygun bulduklarını belirtti.

Ülkenin zor günlerden geçtiği bir zamana tanıklık ettiklerini ifade eden Dönmez, şöyle devam etti:

"Mesleğimizin çileli ve çözüm bilmez sorunları elbet bir gün çözüm bulur. Ancak ülke olarak güvenlik kaygısının üst seviyede olduğu ve el ele vermemiz gereken zamanlarında mesleki ve ekonomik kaygılarımızı konuşmaktan beis duyarız. Ülkemizin içine itildiği bu karanlığın sebeplerini de konuşmak zorundayız. Artık Türkiye'nin en önemli sorunu demokrasi ve terör sorunudur. Şiddetin hüküm sürdüğü, tam ve çağdaş demokrasinin olmadığı bir ortamda hukukun varlığından da söz edilemez. Türkiye'nin demokratikleşme standartlarının her geçen gün artırılması, özgürlüklerin ve hakların genişletilmesi, adalet duygusunun neredeyse yok olduğu ortam yerine tam demokrasinin inşası gereklidir. Bizler ülkemizin demokratik devlet olmanın gereklerini yerine getirmiş hukukun üstünlüğünü özümsemiş ve yargı erkinin yürütme ve yasama ekinden bağımsız, özgür ve güvenceli olduğu bir ülkede yaşamayı lüks değil zorunluluk olarak görüyoruz."

Dönmez, ülkede yaşanan zor günleri ele ele vererek ve dayanışma içinde olarak atlatacaklarına inandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.