Hatay

Kanser Haftası

12:11 10 Nisan 2016
Kanser Haftası

Hatay'da Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü, Hatay Defne Hastanesi ve Antakya Bisikletliler Derneği'nin desteğiyle toplumu kanser hastalığına karşı bilinçlendirmek ve hareketli yaşama ilgi çekmek için bisiklet sürme etkinliği yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, yaptığı açıklamada, hareketli yaşamın ve sporun birçok hastalığı engelleyebilme özelliğine sahip olduğunu belirtti.

İnsanları bisiklete binmeye, yürümeye ve arabalarından uzak kalmalarını isteklerini ifade eden Tiryaki, "Türkiye'de yılda 175 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor. Buda oldukça büyük bir rakamdır. Avrupa'ya baktığınız zaman onlardaki orandan düşük ama 175 bin sayısı da az değil. Bu kişiler içerisindeki özellikle meme, rahim ve bağırsak kanserleri gibi hastalıkta erkenden tanıyla tedavileri yapılarak hastalıktan kurtulabilme oranı yükseliyor" diye konuştu.

Antakya Atatürk Caddesi girişinde başlayan etkinlikte yaklaşık 150 bisikletli, 8 kilometrelik güzergahı pedal çevirerek geçti.

Etkinliğe Hatay Defne Hastanesi Genel Müdürü Fazıl Altınay, Antakya Bisikletliler Derneği Başkanı Ethem Baklacı ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.