Hatay

Şehit polisin adı okulda yaşatılacak

16:50 11 Nisan 2016
Şehit polisin adı okulda yaşatılacak

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, ocak ayında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi'nin adı, memleketi Hatay'da yeni yapılan imam hatip ortaokuluna verildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Antakya'da yapımı tamamlanarak eğitim-öğretime başlayan Şehit Mehmet Şenol Çiftçi İmam Hatip Ortaokulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, okulun öğrencilere, Hatay'a, Milli Eğitime ve ülkeye hayırlar getirmesini diledi.

Eğitimi sağlıklı şekilde yürütebilen devletlerin her zaman daha güçlü ve daha uzun süreli yaşadıklarını ifade eden Topaca, bu sebeple Türkiye'de eğitime büyük önem verildiğini belirtti.

Hatay'da anaokulu, ilk, orta ve lisede eğitim gören yaklaşık 360 bin öğrenci olduğuna aktaran Vali Topaca, "Bu çocukları yaklaşık bin 200 okulda geleceğe hazırlıyoruz. Bu okullarda hizmet veren 16 bin civarında öğretmenimiz var. Yaklaşık 12 bin derslikte çocuklarımız eğitim öğretim görüyor. Bunları hiçbir zaman yeterli görmüyoruz. Daha güzelini, daha iyisini, daha donanımlısını yapmak, okullarımızı sürekli geliştirmek gerekmektedir." diye konuştu.

Topaca, yapımına başlanan 56 okul inşaatına devam edildiğini ve 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazır hale getirileceğini kaydetti.

Ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Ercan Topaca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son dönemde birçok şehidimiz var, gazilerimiz var, şehitlerimiz için Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyoruz. Şehitlerimizin geride kalan yakınlarına sabır diliyoruz. Şehadet dinimizde kutsal sayılan, Peygamberden sonra en yüksek mertebe olarak kabul edilen bir kavramdır. Bizler şehitlerimizin yakınlarını canıgönülden sayarız, severiz. Bu anlayıştan hareketle çok kısa süre önce kaybettiğimiz Mehmet Şenol Çiftçi kardeşimizin ismini bu okula vererek onun adını yaşatmak istedik."

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise okul binasının 7 bin 107 metrekare alan olarak TOKİ tarafından inşa ettirildiğini belirtti.

Karahan, okulun çok amaçlı salon, müzik, resim odası, 2 fen, 1 bilgisayar laboratuvarı, mini spor salonu ve idari odalardan oluştuğunu ve 725 öğrencinin eğitim göreceğini kaydetti.

Şehidin babası Ali İhsan Çiftçi de gazetecilere yaptığı açıklamada okulun yapımında ve okula oğlunun adının verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende şehidin eşi İpek ve annesi Mevlüde Çiftçi'nin de gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Konuşmaların ardından Vali Topaca, şehidin yakınlarıyla beraber açılış kurdelesini keserek okulu gezdi.

Polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi, 14 Ocak'ta Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olmuş, 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem de hayatını kaybetmiş, eşi İpek Çiftçi ise ağır yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.