Hatay

Yaranın izini silecek doku için kilo almayı bekliyor

11:11 14 Nisan 2016
Yaranın izini silecek doku için kilo almayı bekliyor

SALİM TAŞ - Suriye'nin Lazkiye kırsalında 3 yıl önce rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında evlerine isabet eden varil bombası nedeniyle yüzünden yaralanan Safi Herdan, karnından alınacak dokuyla yapılacak ameliyat için kilo almayı bekliyor.

Hatay'ın Antakya ilçesinde ailesiyle kiraladıkları evde yaşayan 11 yaşındaki küçük Safi, ülkesindeki savaşın yüzünde bıraktığı acı izlerden kurtulacağı günü bekliyor.

Safi'nin babası Rekan Herdan (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinde bulunan evlerinin üzerine eşi ve 4 çocuğu içeride bulunduğu sırada Esed güçlerine ait helikopterden varil bombası atıldığını belirtti.

Herdan, saldırıda yüzünün sağ tarafından yaralanan oğlu Safi'yi bölgede bulunan sahra hastanesine götürdüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"Hastanedeki doktorlar oğluma ilk müdahale yaptıktan sonra tedavinin burada yapılamayacağını söyledi. Ben de oğlumu ve ailemi yanıma alarak Türkiye'ye geldim. Oğlum sınıra gelen ambulansla Antakya Devlet Hastanesine götürüldü. Bize hastanedeki görevliler çok iyi davrandı ve oğlumu ameliyata aldılar. Oğlum hastanede yaklaşık 20 gün tedavi gördü."

- Aynaya baktıkça üzülüyor

Baba Herdan, ameliyat sonrası oğlunun yüzündeki derin yaradan dolayı çok belirgin şekilde iz kaldığını kaydetti.

Oğlunun yüzünde oluşan yaradan dolayı aynaya her baktığında üzüldüğünü ifade eden Baba Herdan, şöyle konuştu:

"Oğlumun yüzündeki yara izinden dolayı üzüldüğünü gördükçe ben de kahroluyorum. Safi'nin yüzündeki izin giderilmesi için 3 yıl önce Antakya'daki özel bir hastaneye götürdüm. Doktorlar plastik cerrahi ameliyatıyla yara izinin giderilebileceğini söylediler. Elimde bulunan bir miktar parayı oğlumun ameliyatının yapılması için harcadım. Oğlumun 4 farklı tarihte kasığından alınan dokular yüzüne nakledildi. Safi'nin yüzündeki yara derin ve geniş olduğundan yara izinin kasıktan alınan dokuyla kapatılması mümkün olmadı. Şimdi son bir ameliyat yapılması lazım ancak zayıf olduğu için kasığından doku alma imkanı kalmadı. Doktorlar dokunun ancak karın bölgesinden alınabileceğini ve bunun için Safi'nin kilo alması gerektiğini söylediler. Şimdi oğlumun kilo alarak eski sağlığına kavuşmasını bekliyoruz."

-"Çocuklar benimle oynamıyor"

Safi Herdan da yüzünün eski haline dönmesini ve yaşıtlarıyla oynamak istediğini belirtti.

Kendisini gören bazı kişilerin çekindiklerini anlatan Herdan, "Yüzümdeki yara nedeniyle sokaktaki çocuklar bana bakmıyor ve benimle oynamıyor. Yüzümün eski haline gelmesini çok istiyorum. Bunun için bir ameliyat daha olmam gerekiyor. Ancak yüzüme doku nakli gerekiyor. İnşallah bir an önce kilo alır ve yüzüme doku nakli yapılır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.