Hatay

5 Haziran Dünya Çevre Günü

16:03 04 Haziran 2016
5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet İlk ve Ortaokulu öğrencileri bir etkinlik düzenlendi.

Kırıkhan Belediyesi'nin de katkı sağladığı öğretmenevi̇ndeki̇ etkinlikte konuşan İlçe Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, herkesin ahlaki ve insani görevi olduğunu söyledi.

Yavuz, belediye olarak, ilçenin çevre kirliliğiyle ilgili sorunları karşısında ellerinden gelen çalışmayı gösterdikleini kaydetti.

İlçede hava kirliliğinin de önüne geçmek için çaba gösterdiklerini de ifade eden Yavuz, şöyle devam etti:

''Kış aylarında yakacak olarak kömür ve odun yerine Doğalgazlı bir yaşama geçmek için çalışmalarımıza bu yıl başlıyoruz. Şunu her zaman hatırlamalıyız. Dünya bize emanet, bizden de gelecek nesillere emanet olacaktır. Daha temiz bir dünya için çevreye olan sorumluluklarımızı toplum ve bireysel olarak yerine getirelim. Tüm insanlığı daha temiz yaşanabilir dünyaya davet edelim. Gelin hep birlikte her bir kişi için çevremize birer ağaç dikelim''

Etkinlikte okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu çevreyle ilgili oyunlar, şiirler, türküler ve slayt gösterileri sunuldu.

Programa Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, İlçe Emniyet Müdürü Osman Kepez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit Ayazhan, AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça'nın yanı sıra veliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.