Hatay

Bayırbucak Türkmenlerinin ramazan kumanyası Türkiye'den

12:53 14 Haziran 2016
Bayırbucak Türkmenlerinin ramazan kumanyası Türkiye'den

CEM GENCO - Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfınca, sınırın Suriye tarafında kurdukları çadırlarda kalan Bayırbucak Türkmenlerine iftar ve sahur için kumanya gönderiliyor.

Avrasya Vakfı Suriye Çalışmaları Koordinatörü ve Biz Ümmetiz Platformu Sözcüsü Ayhan Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede ciddi sıkıntı yaşandığını belirtti.

Ramazan ayının ilk gününden itibaren yoğun şekilde Bayırbucak bölgesine yardım ulaştırdıklarını ifade eden Altıntaş, Reyhanlı'daki vakıf merkezinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüllülerin iftar ve sahur için kumanya paketleri hazırlandığını anlattı.

Kendilerine destek veren birçok sivil toplum kuruluşuyla çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Altıntaş, bunlar arasında Gebze Endülüs Derneği, İstanbul Birleşen Marketçiler, Endonezya ACT Vakfı, Davet Derneği, Bayırbucak Yardımlaşma Ekibi olduğunu kaydetti.

Kumanya paketlerinin üzerinde "Çanakkale" yazdığını aktaran Altıntaş, "Geçmişte Çanakkale neyse Bayırbucak da bizim için öyle önemli. Kardeşlerimizin ve çevresindeki tüm köylerin destekçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Kumanyaların içinde bir kişinin iftar ve sahur ihtiyacını karşılayacak yiyecek bulunduğunu anlatan Altıntaş, şunları söyledi:

"Bölge, yoğun şekilde bombalanıyor. Kardeşlerimizin bizlere ihtiyacı var düşüncesiyle hareket ederek ramazan ayını en azından rahat geçirmelerini sağlamak için onlara destek oluyoruz. Bu bölgede insanlar, saldırılarda hedef olmamak için ateş bile yakmıyor. Bu yüzden kumanya hazırlamaya karar verdik. Kardeşlerimizin eline ulaşan kumanyaların içinde su, 3 çeşit konserve, ekmek, hurma, reçel, meyve suyu ve sebze var."

Altıntaş, araçlara yüklenen kumanyaların gönüllüler tarafından Bayırbucak'ta halka ulaştırıldığını, yardımlarının devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.