Hatay

Sivil toplum kuruluşları dünyanın yardımına koştu

11:40 05 Temmuz 2016
Sivil toplum kuruluşları dünyanın yardımına koştu

CEM GENCO - Türkiye'deki yardım kuruluşları ramazan ayında, başta savaş yaşanan bölgeler olmak üzere dünyanın birçok yerindeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu.

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA), Heybe İnsani Yardım Derneği, Biz Ümmetiz Platformu, Avrasya Vakfı ve merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu, ramazan ayında mağdur ailelerin sofralarına iftar ve sahurluk ulaştırdı, gıda malzemesi yardımı yaptı.

Biz Ümmetiz Platform Temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında paylaşarak sevinçlere ortak olduklarını söyledi.

Suriye'nin Halep, Hama, Humus, Bayırbucak, İdlib ve Atme bölgesinde günlük iftarlık ve sahurluk dağıtımı gerçekleştirdiklerini anlatan Altıntaş, "Suriye'de bu ramazanda binlerce ailenin yanında olduk." dedi.

Ramazan boyunca her gün düzenli olarak yardım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Altıntaş, "Ülkemizin farklı noktalarında yaptığımız çalışmalar sonucu 600 bin Suriyeli kardeşimize ulaşmış olduk." diye konuştu.

Altıntaş, Lübnan'da Beddavi mülteci kampında yaşayan 100 Filistinli aileye de ramazan kumanyası dağıtıldığını belirtti.

Heybe İnsani Yardım Derneği Başkanı Yasin Karayel de Arakan, Burkina Faso, Gana, Nijer, Filistin, Suriye ve Hindistan'da 7 bin 500 kişiye iftar verdiklerini anlattı.

"Müslüman kardeşlerimizin iftar sofralarını şenlendirmek için yollara düştük." diyen Karayel, şunları kaydetti:

"Ay boyunca dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ve iftar verdik. Bir ay boyunca onların yaşadıkları sıkıntıları yerinde görme şansına sahip olduk. Ekmeğimizi ve aşımızı paylaşarak kardeşlik bağlarımızı pekiştirdik."

İDKA Başkanı Abdurrazzak İldiz de Reyhanlı ilçesindeki 300 aileye gıda kolisi dağıttıklarını kaydetti.

İç savaştan kaçarak Reyhanlı'ya gelen aileleri tespit ettiklerini hatırlatan İldiz, "Ekiplerimizle tespit ettiğimiz ailelerin hanelerine yardımlarımızı elden ulaştırdık. Ramazan ayında 300 Suriyeli aileye bir ay yetecek gıda kolilerini teslim ettik. Ayrıca 75 Suriyeli yetim de bayramlıklarına kavuştu." ifadelerini kullandı.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz de ramazan ayı boyunca Türkiye, Malavi, Çad, Hindistan, Etiyopya'daki ailelerin yardımına koştuklarını anlattı.

Başta Türkiye ve Afrika'da ramazan ayının bereketini coğrafyanın insanıyla paylaşmak için yollara koyulduklarına değinen Sarıgöz, yardım çalışmaları kapsamında gıda malzemeleri, çocuk paketleri ve iftarlıkla 80 bin insana ulaştıklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.