Hatay

Cansuyu'ndan Mali'ye ilaç yardımı

10:14 25 Ekim 2016
Cansuyu'ndan Mali'ye ilaç yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Afrika'nın önemli sorunları arasında gösterilen sıtma hastalığıyla mücadele kapsamında Mali'de 300 aileye ilaç yardımı yaptığı bildirildi.

Derneğin İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, yaptığı yazılı açıklamada, sıtma nedeniyle Afrika'da her yıl 1 milyon insanın hayatını kaybettiğini ve bu sayının 900 bine yakınının çocuklardan oluştuğunu belirtti.

Açıklamada, dernek olarak hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri ilaçları, Mali'de dağıttıklarını ifade eden Yorulmaz, şu değerlendirmede bulundu:

''Sıtma Afrika'da her 30 saniyede bir çocuğu öldürüyor. Dünyada sıtmadan ölen her 10 kişinin 9'u Afrika’da. Sıtma, Afrika kıtası için büyük trajedi. Biz şu anda çok farkında değiliz ancak dünya nüfusunun yarısı sıtma riski altında. Yakın gelecekte sıtmadan etkilenebilecek nüfus 3 milyarı bulacak. Hızlı iklim değişikliği sıtma riskini artırıyor, risk bölgeleri de genişliyor. Mali'de özellikle yağmur mevsiminin başlamasıyla sivrisinekler yaygınlaşıyor ve bu da sıtmanın yaygınlaşmasına neden oluyor. Şimdilik hayırseverlerimizin destekleriyle 300 aileye hitap edecek bir ilaç dağıtımı yaptık.''

Yorulmaz, ülkeye ilaç yardımlarını sürdüreceklerini bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.