Hatay

İMKANDER'den Halep'e erzak yardımı

14:06 02 Kasım 2016
İMKANDER'den Halep'e erzak yardımı

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Suriye'de kuşatma altındaki Halep ve çevresindeki köylerde yaşam mücadelesi veren 4 bin 500 aileye temel gıda maddeleri içeren erzak yardımı yaptı.

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, yaptığı açıklamada, Halep'te rejime bağlı güçlerle muhalifler arasındaki çatışmaların artarak sürdüğünü, yardım kuruluşlarının da bölgedeki insani krize çözüm bulmak için yoğun çaba içinde olduğunu söyledi.

Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin, rejim ve Rusya'nın hava saldırıları sebebiyle tamamen harap durumda olduğunu dile getiren Özer, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde derneğimizin Halep'in Höllük kasabasındaki deposu vuruldu ve 7 kişi de hayatını kaybetti. Görevliler dağıtım sırasında bir hava saldırısına maruz kalmamak için köylerde küçük gruplar halinde dağıtım yapmaya başladılar. Halep ve çevresindeki köylerde yaşam mücadelesi veren 4 bin 500 aileye temel gıda maddeleri içeren erzak yardımı yaptık. Bölgedeki her eve bir çuval un yardımı da yapmaya başladık fakat ihtiyaç çok fazla. Çocuklar için bir kampanya başlattık. 'Bu kış hiçbir çocuk üşümesin' diye. Her bir çocuğumuza birer mont, bot ve battaniye hediye edeceğiz. Hayırseverlerimizin bu kampanyamıza destek olmasını bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.