Hatay

"Trafikte Hayata Yol Ver"

14:31 05 Kasım 2016
"Trafikte Hayata Yol Ver"

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü, ilkokul öğrencilerini trafik ve sağlık konularında bilgilendirdi.

Tüm ilçelerdeki ilkokullarda "Trafikte Hayata Yol Ver" adlı proje kapsamında yapılan bilgilendirmelerde, küçüklere trafik işaretlerinin anlamları, 112'nin ne anlama geldiği ve ambulanslar ile ilk yardım konusunda eğitim verildi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdür Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Ramazan Üstüner, yaptığı açıklamada, küçüklere "Trafikte Hayata Yol Ver" sloganın ne demek olduğunu anlattıklarını belirtti.

Çalışmaların 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı boyunca devam edeceğini kaydeden Üstüner, amaçlarının trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak ve farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Üstüner, duyarlı bir geleceğin oluşturulmasının çocukların bilinçlendirilmesine ve farkındalığına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Eğitimde ayrıca, öğrencilere 112 Acil Çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi ve ambulansların geçiş üstünlüğüne özen gösterilmesi konusunda bilgi verildi.

Eğitim sonunda öğrencilere Türk bayrağı ve kitap hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.