Hatay

Hatay'da FETÖ/PDY davası

23:58 06 Mart 2017
Hatay'da FETÖ/PDY davası

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik aralarında eski Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'in de bulunduğu 23'ü tutuklu, 42 sanığın yargılanmasına başlandı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, haklarında FETÖ/PDY terör örgütüne üyelik nedeniyle 15 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar ile 41 müşteki ve avukatlar hazır bulundu. Bazı sanıklar duruşmaya, Konya ve Osmaniye'den, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Kimlik tespitlerinin ardından savunma yapan eski MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, profesör olduğunu, ancak kendisine yöneltilen suçlamayı anlayamadığını söyledi.

Mahkeme başkanının suçlamayı hatırlatmasının ardından Güder, iddianamede yazan ve müşteki ifadelerinin de yer aldığı suçunu anlamak için epey gayret sarf ettiğini söyledi.

Davayla ilgili 51 sayfalık iddianamenin 46 sayfasında isminin geçmediğini ifade eden Güder, iddianamedeki suçlamaları reddettiğini belirtti.

Bu davanın FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği davası değil, yönetimsel rekabete bağlı şahsına yönelik husumet davası olduğunu iddia eden Güder, iddianamede yer alan suçlamalara ilişkin açıklamalarını yaptı.

Mahkeme başkanının savunmasının ne kadar daha süreceğini sorması üzerine Güder, "24 yıllık meslek hayatım ve 4 yıllık yaptığım icraatları birkaç gün daha anlatmak istiyorum" diye yanıt verdi.

Tutuklu sanık Güder, iddianamede usulüne ilişkin yetersizlikler olduğunu, delillerin eksik olduğunu, yeterli özenin gösterilmediğini savundu.

Duruşmaya, Güder'in savunmasını tamamlayamaması üzerine yarın devam edilmek üzere ara verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.