Hatay

"Türk Yükseköğretim Sisteminde Suriyeli Öğrenciler Konferansı"

14:26 08 Mart 2017
"Türk Yükseköğretim Sisteminde Suriyeli Öğrenciler Konferansı"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Suriyeli öğrenciler ve öğretim üyeleri, bunların yaşadığı sorunlar, üniversitelerdeki intibaklarıyla ilgili problemlerin çözümü ve diğer bütün hususların, uluslararası kuruluşların da katılımıyla ilk defa geniş kapsamlı olarak yarın düzenlenecek konferansta değerlendirmeye tabi tutulacağını bildirdi.

Prof. Dr. Saraç, yarın düzenlenecek "Türk Yükseköğretim Sisteminde Suriyeli Öğrenciler Uluslararası Konferansı"na katılmak üzere geldiği Hatay'da, İskenderun Teknik Üniversitesini (İSTE) ziyaret etti.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından karşılanan Saraç adına rektörlük binasının yanındaki alana fidan dikildi. Dereli ile bir süre basına kapalı görüşen Saraç, daha sonra ziyaretçi defterini imzaladı.

Saraç, burada yaptığı açıklamada, yarınki uluslararası konferansa değinerek, "Suriyeli öğrenciler ve öğretim üyeleriyle bunların sorunları, üniversitelerdeki intibaklarıyla ilgili yaşadıkları problemlerin çözümleri, bütün bu hususlar, uluslararası kuruluşlarının da katılımıyla ilk defa Türkiye'de bu denli geniş kapsamlı olarak değerlendirmeye tabi tutulacak." ifadesini kullandı.

Hafta sonu yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere başarı dileyen Prof. Dr. Saraç, "Umarım bu sınav kendileri için bundan sonraki hayatları için hayırlı bir sonuçla neticelenir. Tabii ki bu sınav hayatlarının çok önemli dönüm noktası, bununla birlikte hayatlarının bütünü değil. Kendilerinin değeri anne ve babaları için bu sınavla ölçülemeyecek kadar büyük. Bunu da unutmamalarını isteriz." değerlendirmesinde bulundu.Daha sonra Saraç, İSTE Salonu'nda üniversitenin senato üyeleri ile toplantıya katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.