Hatay

"İskenderun Körfezi'nde denizanası tehlikesi" iddiası

22:25 02 Nisan 2017
"İskenderun Körfezi'nde denizanası tehlikesi" iddiası

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulla Sakallı, İskenderun Körfezi'nde her 2 metrede bir denizanası bulunduğunu, tedbir alınmadığı takdirde balıkçılık faaliyetlerinin ve turistik aktivitelerin olumsuz etkilenebileceğini bildirdi.

Sakallı, yazılı açıklamasında, araştırma gemisiyle yaptıkları çalışma sonucunda, İskenderun Körfezi'nde her 2 metrede bir denizanasının görüldüğünü belirtti.

Denizanalarının İskenderun Körfezi'nde her yıl haziranda görüldüğünü fakat bu yıl koloniler halinde mart ayının sonunda ortaya çıktıklarını aktaran Sakallı, denizanalarının büyüklük ve sıklıklarına bakılarak körfezin su sıcaklığının da arttığını kaydetti.

Sakallı, şu ifadeleri kullandı:

"Bilimsel araştırmalar, şimdiye kadar denizanası kolonilerinin belli bir bölgede bu denli yoğunlukta olmasını neyin tetiklediğini tam olarak açıklayamamaktadır. Bu konuda uzun soluklu bir izleme projesinin hayata geçirilmesi ve bu izleme projesinde deniz suyunun fiziksel parametrelerinin yanında, atmosferdeki değişiklikler ve çevresel faktörlerin etkilerinin de kayıt altına alınıp yorumlanması gerekmektedir. Körfezde her 2 metrede bir denizanası bulunduğu gözlemlenmiştir. Tedbir alınmadığı takdirde balıkçılık faaliyetleri ve turistik aktiviteler olumsuz şekilde etkilenecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.