Hatay

Suriyeli Muhammed, çilesinin son bulmasını bekliyor

11:09 31 Mayıs 2017
Suriyeli Muhammed, çilesinin son bulmasını bekliyor

LALE KÖKLÜ / SALİM TAŞ - Doğuştan kafatasının sol kısmında kemik bulunmayan ve oluşan şişlik nedeniyle sol gözü görme yetisini kaybeden 11 yaşındaki Suriyeli Muhammed Sufhan, ileriki günlerde Ankara'da geçireceği ameliyatla sağlığına kavuşmanın hayalini kuruyor.

Anne karnındayken kafasının sol kısmında kemik oluşumu gerçekleşmeyen Muhammed, başının bu bölümünde şişkinlikle dünyaya geldi. Zamanla sol göz kapağına yayılan şişlik nedeniyle bu gözü görme yetisini de yitiren Muhammed'in iyileşmesi için ailesi Suriye'de tedaviye başladı. Altyapı yetersizliği ve iç savaş nedeniyle tedavisi sağlıklı şekilde yapılamayan küçük Muhammed'in rahatsızlığı ilerledi, yanlış tedavi yüzünden sağ kolu da felç kaldı.

Yıllarca kafasındaki şişlik ve kolundaki felcin iyileşeceği günü bekleyen Muhammed, yaklaşık 6 yıl önce ülkesindeki savaş nedeniyle ailesi ile Türkiye'ye sığındı.

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde ailesiyle kalan, kafasındaki yüzünün sol kısmını kaplayan şişlik nedeniyle diğer çocukların kendisinden korktuğunu düşünerek konteynerden çıkmak istemeyen Muhammed için bu kez Türkiye'de şifa arayışı başladı.

Dış görüntüsü nedeniyle içine kapanan ancak tedavisi için Ankara'dan gelen iyi haberle yüzü gülmeye başlayan küçük Muhammed, yaklaşık 2 hafta sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyata alınacak.

Geçireceği operasyon ve ardından başlayacak tedavi süreci sonrası kafasında oluşan ve sol yüzünü kaplayan şişlikten kurtulması hedeflenen Muhammed'in sol gözünün görme yetisini de tekrar kazanacağı ümit ediliyor.

- Oğlunun iyileşeceği günü bekliyor

Anne Şadiye Hisro (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesindeki çatışmalardan kaçarak eşi ve 6 çocuğuyla Türkiye'ye sığındıklarını belirterek, burada güvende ve huzurda olduklarını, hiçbir sorun yaşamadıklarını ancak oğlunun rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçirdiklerini anlattı.

Oğlu doğduğunda kafatasının sol kemiğinin olmadığını ve başının sürekli büyüdüğünü aktaran anne Hisro, bu durumun evladının görme yetisini engellediği gibi psikolojisini de bozduğunu söyledi.

Oğlunun tedavisi için yardım çağrısında bulunduklarını ve çağrılarının karşılık bulduğunu kaydeden Hisro, şöyle konuştu:

"Doğuştan bu şekilde. Suriye'de bir ameliyat yapıldı ama sağ kolu felç oldu. Şimdi Türkiye'de tedavisi sürüyor. Ankara'da ameliyat olacak. Bu şekilde günleri çok zor geçiyor. Okulda özellikle çocuklar dalga geçiyor, garip bakıyorlar. Sürekli gözü açık, sulanıyor. İnşallah Türkiye'de sağlığına kavuşacak. Temennim oğlumun bir an önce iyileşmesi. Oğlumun tedavisi için yanında duran herkese teşekkür ediyorum."

Hisro, tedavi sayesinde oğlunun psikolojisinin düzeleceğine inancını dile getirerek, "İnşallah hiçbir şeyi kalmayacak. Eli de inşallah düzelir kısa sürede. Tek isteğim iyileşmesi. Oğluma yaşıtları lakap takmışlar, çok rahatsız oluyor, üzülüyor. İnşallah iyileşince bunlardan da kurtulacak." diye konuştu.

Küçük Muhammed ise tek arzusunun yaşıtları gibi görünmek olduğunu belirterek, "Sadece iyi olmak istiyorum, başka hiçbir şey istemiyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.