Hatay

Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin:

00:03 18 Haziran 2017
Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin:

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Avrupa Birliği'nin 1,8, OECD ülkelerinin 2,2 büyüdüğü yerde Türkiye yüzde 5 büyüdü. Bütün bu söylediklerim o sözde derecelendirme kuruluşlarına kapak olsun." dedi.

Metin, Payas Belediyesince Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında, yıl sonuna kadar 3 hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

Birincisinin enflasyon, ikincisinin faiz olduğunu ve ikisini de tek haneli rakama düşüreceklerini belirten Metin, üçüncüsü sırada ise işsizliğin geldiğini, onu da tek haneli rakama düşürme hedefi doğrultusunda yeni ekonomik reform niteliğinde yapısal anlamda önemli düzenlemeleri bir bir açıklayacaklarını dile getirdi.

Geleceğe güvenle bakıp güvenle planlamak için geçmişe gitmek gerektiğini dile getiren Metin, Türkiye'nin 2002 yılından sonra büyümeye, gelişmeye ve değişmeye başladığını anlattı.

Zirvede olan Türkiye'de Mayıs 2013'te terör eylemlerinin gerçekleştirildiğini anımsatan Metin, şöyle konuştu:

"Gezi olayları adı altında sanki toplumsal bir hareket varmış gibi oluşturulan ve arkasında dış ülke istihbaratlarının olduğu ve terör örgütlerinin kullanıldığı Gezi olayları başlatıldı. Gezi olayları üzerinden Türkiye'yi yönetilemez hale sokmak istediler. Hükümeti devirmek istediler ama buna bu millet izin vermedi. Peki durdular mı? Durmadılar. Hemen 6 ay sonra FETÖ'nün ilk eylemini gerçekleştirdiler. 17-25 Aralık teşebbüsünü gerçekleştirdiler. Bu millet 2014 yerel seçimlerinde AK Parti kadrolarına olan inancını yine gösterdi ve yine 'dur' dedi. Peki durdular mı? Durmadılar. Bölücü terör örgütünün siyasal yapısının başındaki adamı allayıp pulladılar yüzde 10'u geçirtip Türkiye'yi hükümetsiz bırakma teşebbüsünde bulundular. Bu millet 6 ay sonra 1 Kasım'da yine izin vermedi. Yine durmadılar. Ardından 15 Temmuz hain kalkışmayı gerçekleştirdiler. FETÖ'yü kullanarak FETÖ üzerinden yine bu ülkeye bu terör saldırısını ortaya koydular. Ama milletimiz ne yaptı? Bu olay olur olmaz tankın, tüfeğin, helikopterin uçağın her türlü silahın karşısında siper etti gövdesini ve bu hayasızca akını durdurdu. Gece tankın, uçağın, helikopterin altına yatan, mermiye göğsünü siper ederek mücadele eden esnafımız sabah gitti dükkanını açtı. Sanayicimiz üretimine devam etti. Dünyada hiçbir iktisat teorisi, ekonomik bilimsel teori bunu açıklayamaz. Gece bir ülkenin yaşayabileceği en kötü saldırı gerçekleştiriliyor, millet bu saldırıya karşı sadece göğsünü siper ederek 9 saatte bu saldırıyı bastırıyor ve sabah ekonominin bütün dinamikleri çalışıyor. Bunu siz dünyanın hiçbir teorisiyle izah edemezsiniz. Bu teorinin ismi Türk milletidir."

- "Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi olması rahatsız etmektedir"

Bugün dünyanın en büyük firmalarının üretim merkezinin Türkiye olduğunu vurgulayan Metin, "Avrupa Birliği'nin 1,8, OECD ülkelerinin 2,2 büyüdüğü yerde Türkiye yüzde 5 büyüdü. Bütün bu söylediklerim o sözde derecelendirme kuruluşlarına kapak olsun. Hamdolsun bu ülke üretiyor. Üretmeye devam ediyor. Artarak üretmeye devam ediyor. Hem yerli sermayemizin hem yabancı sermayenin Türkiye'de şu ana kadar getirdiği yatırım tutarı 700 milyar dolardır. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi olması rahatsız etmektedir. Mesele budur. Dünyada hangi lider var Birleşmiş Milletler kürsüsüne gelip de dünya beşten büyüktür diyebilen. Bir tek bizim liderimiz var. Recep Tayyip Erdoğan var. O da bu gücü sizlerden alıyor. " ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.