Hatay

Suriyelilere ramazan yardımları

15:47 23 Haziran 2017
Suriyelilere ramazan yardımları

Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Avrupa Türk Birliği tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesi ile Osmaniye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenleri'ne nakdi yardım dağıtıldı.

Yayladağı ilçesindeki yardım dağıtım programına katılan Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da Suriye Türkmenlerinin yanında olmak istediklerini kaydetti.

İlçedeki YİBO ve Güveççi kamplarıyla evlerde kalan aileleri ziyaret ettiklerini anlatan Mican, "Dün akşam Türkmen ailelerle iftarda buluştuk. Şimdi de beraberimizde getirdiğimiz bağışları Türkmen ailelere teslim etmek için geldik. Toplam 210 bin liralık nakdi yardımı, Yayladağı ilçesiyle Osmaniye'de kalan 700 Bayırbucak Türkmeni aileye ulaştırıyoruz." dedi.

Yardımların özellikle iç savaşta yaralanan ya da hayatını kaybedenlerin ailelerine verildiğini aktaran Mican, bağışları yapan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

- Suriyeli çocuklara bayramlık

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, İdlib kırsalında açmış olduğu mağazalardan 4 bin Suriyeli çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Medya Sorumlusu Selim Tosun, İdlib kırsalında açtıkları mağazalarla Suriyeli ihtiyaç sahibi çocukların kıyafet ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktardı.

Kıyafet mağazalarında kadınların da faydalandığını belirten Tosun, "Bu mağazalarımızda insanlar diledikleri kıyafetlerden alabiliyorlar. Suriyeli mazlumlara her türlü desteği sürdüreceğiz ve daha fazla Suriyeliye ulaşacağız. Çocukların sevinçleri her şeye değer." dedi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.