Hatay

Suriyeli yetimler tatil keyfi yaşadı

09:58 05 Ağustos 2017
Suriyeli yetimler tatil keyfi yaşadı

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Bayırbucak Türkmeni yetim çocuklar, Anda Kardeşe Vefa Derneğinin hazırladığı 2 günlük gezi programıyla doyasıya eğlendi.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Okan Tosun ve dernek görevlileri, ilçede, Suriyeli yetimler için açtıkları Yetim Çığlığı adlı eğitim merkezinde çocuklarla bir araya geldi.

Burada çocuklara hediyeler dağıtan dernek gönülleri, merkezin öğretmenleri ve yaklaşık 50 çocuğu iki günlük geziye götürdü.

Yayladağı Karamağara mevkisinde denize giren, tekne turu yapıp çeşitli oyunlar oynayan çocuklara bir nebzede olsa yaşadıkları acılar unutturulmaya çalışıldı.

Genel Başkan Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarının gelmesiyle çok sayıda insanın tatile, pikniğe, denize gittiğini, Suriyeli çocukların ise böyle bir imkanının olmadığını vurguladı.

Yetimlere iki günlük bir tatil planı hazırladıklarını anlatan Tosun, şöyle konuştu:

"Çocukları ve öğretmenleri araçlarla alarak Yayladağı Karamağara denizine götürdük. Orada çocuklarla denize girdik. Tekne turu yaparak Akdeniz'in güzel koylarını gezdirdik. Kimisi ilk kez tekneye bindi, kimisi de ilk kez denize girdi. Düzenlediğimiz piknikte mangal yapıp, çeşitli oyunlar oynadık. Doğum günü olan bir yetime doğum günü sürprizi yaptık. İki gün süren etkinliğimizde, doyasıya eğlendiler. Onlar eğlendikçe biz de mutlu olduk. Bu yetimlerin yüzünü bir kez dahi güldürebildiysek ne mutlu bizlere."

Önümüzdeki günlerde yeniden ilçeye gelip çocuklar için programlar düzenleyeceklerini dile getiren Tosun, çocukların yüzlerinin gülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.