Hatay

Suriyeli yetim çocuklara bayram tıraşı

09:44 30 Ağustos 2017
Suriyeli yetim çocuklara bayram tıraşı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 20 yıllık berber Kadir Kırıtan, Kurban Bayramı öncesi Suriyeli yetim çocukları gönüllü olarak tıraş edip bayrama en iyi şekilde girmeleri için elinden geleni yapıyor.

Binlerce Suriyelinin misafir edildiği Reyhanlı'da berberlik yapan Kırıtan, yetim Suriyeli çocukların mutlu olması için bir şeyler yapmaya karar verdi. Yetimlerin yaşıtları gibi bayram öncesi babalarıyla tıraş olmaya gidemediklerini düşünen Kırıtan, yetim çocukları koruma altında bulundukları yerde ziyaret ederek, onlara bayram tıraşı yapmaya başladı.

Kırıtan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaştan en çok çocukların etkilendiğini belirterek, bu nedenle kendisinin de çocuklar için bir şeyler yapmak istediğini söyledi.

Suriyeli çocukların kaldığı yetimhaneyle irtibata geçerek yapmak istediği işi anlattığını ifade eden Kırıtan, şunları söyledi:

"Suriyeli yetimleri en güzel şekilde bayrama hazırlamak istiyorum. Bu talebim kabul görünce harekete geçtim. Suriyeli çocukların da bayramı yaşamaya hakkı var. Ben de yetim çocukları azda olsa mutlu etmek için tıraş ediyorum. Çocukların mutluluğunu ve bayrama hazır olduklarını görmek beni çok mutlu ediyor."

Kırıtan, çocuklarla çok güzel arkadaşlıklar kurduğunu da belirterek, tıraş öncesi ve sonrasında birlikte oyunlar oynadıklarını, onlarla çok vakit geçirdiğini anlattı.

Bayramdan sonra da Suriyeli çocukların saç kesimini üstlenmeyi sürdürmek istediğini belirten Kırıtan, "Benim elimden berberlik geliyor ve yardımımı böyle yapıyorum. Bayrama kadar çok sayıda çocuğu tıraş etmiş olacağım. Benim de çocuklarım var. Yetimleri mutlu görünce ben de mutlu oluyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.