Hatay

Altınözü'nde yaşlı ve bakıma muhtaçlara yardım eli

13:33 03 Ekim 2017
Altınözü'nde yaşlı ve bakıma muhtaçlara yardım eli

Altınözü ilçesinde, kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle başlatılan "Bakılmayan yaşlı ve hasta kalmasın" projesi kapsamında bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşlar için evde temizlik ve bakım hizmeti verilecek.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, kaymakamlık binası bahçesindeki proje tanıtım toplantısında, proje kapsamında önceden belirlenen günlük bakımını ve ihtiyaçlarını gideremeyen yaklaşık 150 aileye yardım eli uzanacağını duyurdu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) hizmet konusunda üzerlerine düzen görevleri yaptıklarını söyleyen Uygur, Özellikle yaşlı, dul, yetim gibi düzenli yardımlardan ilçemizde hiç kimsenin mahrum kalmaması noktasında vakıfımız yoğun çalışıyor. İnşallah bu projemizde de çalışanlar görevleri layıkıyla yerine getirecekler.

Bir yaşlımızın evine girdikleri zaman kapısından yatacağı yere kadar ayrıntısıyla temizliklerini yapacaklar. Özellikle kendi öz bakımını yapamayan 150 aile bu konuda hedef kitlemiz. Zaman Zaman bizler de bu evlerimize ziyaretlerde bulunacağız." İfadelerini kulandı.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da belediye olarak yaşlı ve bakıma muhtaçlara hizmet için ellerinden geleni yaptıklarını aktararak bu proje ile söz konusu hizmetlerin daha iyi noktalara ulaşacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.