Hatay

Hayali ustalık belgesi alıp, mesleğini öğretmek

14:09 24 Ekim 2017
Hayali ustalık belgesi alıp, mesleğini öğretmek

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, evinin bahçesinde küçük bir atölye oluşturarak çeyizlik ürünler yapan 45 yaşındaki Mülkiye Yüksekkaya'nın tek hayali ustalık belgesi alarak mesleğini başkalarına öğretmek.

Sanayi Mahallesi'nde oturan ve eşinin 19 yıl önce vefat etmesinin ardından 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Yüksekkaya, dikiş, nakış ve perde gibi hazırladığı çeyizlik ürünleri satarak hem geçimini sağlıyor hem de çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaya çalışıyor.

Yüksekkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada tek isteğinin liseyi dışarıdan bitirerek ustalık belgesi için bavurmak ve mesleğiyle ilgili bildiklerini başkalarına da aktarmak olduğunu belirtti.

Atölyesinde gece gündüz çalışarak ayakta kalma mücadelesi verdiğini anlatan Yüksekkaya, şöyle devam etti:

"Ustalık belgesi alabilmem için liseyi bitirme şartı var. Bende azmettim okulu bitirmeye karar verdim. Ustalık belgesi alarak halk eğitim merkezinde görev alarak bildiklerimi başkalarına aktarmak istiyorum. 2 çocuğum üniversitede okuyor. Küçücük atölyemden yaptığım çeyizlik ürünleri satmaktan başka hiçbir gelirim yoktur. Günü birlik ne kazanırsak Allah bin bereket versin diyoruz. Allah devletimizden razı olsun zaman zaman kaymakamlığa müracat ederek malzeme yardımı alıyorum."

Yüksekkaya, çocuklarının da zaman zaman atölyesinde kedisine yardımcı olduklarını da sözlerine ekledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.